Toplu taşıma kullanacaklara kötü haber! Halk otobüsleri bu tarihte 1 gün boyunca çalışmayacak

Toplu taşıma kullanacak milyonları üzen haber geldi. Milyonlarca insanı etkileyecek olan karar bugün çıktı. Karar netleşti, tarih verildi tam 1 gün süre ile Halk Otobüsleri kontak kapatıyor.
Toplu taşıma kullanacaklara kötü haber! Halk otobüsleri bu tarihte 1 gün boyunca çalışmayacak

Türkiye'nin başkenti ve 3 büyükşehri arasında yerini alan Ankara'da şoförler isyan etmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kararlarına isyan eden Halk Otobüsleri çalışanları kontak kapatma kararı aldı.

ankara-0jdf-cover-jpg.webp

Toplu taşıma kullanacaklara kötü haber! Halk otobüsleri bu tarihte 1 gün boyunca çalışmayacak- Son sayımlara göre yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip olan Ankara'da 65 yaş üstünün ücretsiz toplu taşıma kullanması halk otobüslerini isyan ettirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan otobüslerin trafikten men edileceğini açıkladı.

65 YAŞ ÜSTÜNDEN PARA ALMAK İÇİN KONTAK KAPATIYORLAR

Türkiye genelinde son zamanlarda halk otobüslerinin sıklıkla dile getirdiği 65 yaş üstü ücretsiz seyahate ilişkin Ankara'da da isyan başladı. Ankara'daki özel halk otobüsleri, Ankara'da kontak kapatacaklarını açıkladı.

TARİH BELLİ OLDU

Kontak kapatma kararına ilişkin olarak 25 Eylül Pazartesi yani önümüzdeki haftanın ilk mesai saati içerisinde uygulamaya konulacağı ilan edildi. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, 25 Eylül günü çalışılmayacağını belirtti.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, 65 yaş üstü vatandaşların otobüslerde ve toplu taşımalarda ücretsiz taşınmaması gerektiği konusunda isyan ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın ise bu durum karşısında nasıl bir önlem alacağı merak konusu oldu.