TÜİK ayda 64 bin TL maaş ile personel alımlarına başladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün yayımlanan ilana göre toplamda 20 bilişim personeli yüksek maaş seçeneği ile alınacağı öğrenildi.
TÜİK ayda 64 bin TL maaş ile personel alımlarına başladı!

Bugün Resmi Gazete'de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre bilişim personeli kadroları için alımların yapılacağı öğrenildi. Yapılacak olan bu alımlar çerçevesinde kimlerin başvuru yapabileceği ve başvuru için gerekli olan detayların neler olduğu tek tek açıklandı.

TÜİK YÜKSEK MAAŞLA BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK!

İlanda yer alan bilgilere göre toplamda 2 bilişim personelinin kadroya alınacağı öğrenildi. Bu kadrolar için aylık 64 bin TL'ye kadar maaş verildiği bilinirken, alınacak olan kadro ve verilecek olan maaş tutar detayı ise şu şekildeydi;

KIDEMLİ YAZILIM MİMARI

Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 4 Katına Kadar – 2 Kişi

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yukarıda verilen kadrolara başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ise şu şekilde verilmiştir;

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

b. Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c. Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunması. (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)

d. Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri zorunludur.

e. Erkek adaylar için askerlik ile ilgili terhis, muafiyet veya son başvuru tarihi itibarıyla en az 1 (bir) yıl erteletmiş olmak kaydıyla ilişiği bulunmamak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda verilen kadroya başvuru yapmak isteyen vatandaşların 02.10.2023 tarihinde saat 10:00’da başlayıp, 13.10.2023 tarihinde sona erecek olan bu ilana Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapabileceği öğrenildi.