Türkçe'den 70 puan alamayan sınıfta kalacak! 70 puan zorunluluğu ne zaman başlayacak? Bakan Tekin açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 yeni Eğitim ve Öğretim yılı için son dakika yeni kararlar alınmaya başlandı. Bu kez sınıfta kalmalara ilişkin olarak Türkçe dersine vurgu yapıldı.
Türkçe'den 70 puan alamayan sınıfta kalacak! 70 puan zorunluluğu ne zaman başlayacak? Bakan Tekin açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde başlayacak olan yeni kararı duyurdu. Türkçe dersinden 70 puan altı alan tüm öğrencilere kötü haber. Kararın uygulamaya konulacağı tarih belli oldu.

sinif-2063324.jpg

11 Eylül Pazartesi itibari ile milyonlarca öğrenci 81 ilde yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. Ancak okulların başlamasından bu yana hareketlilik durmadan devam ediyor. MEB tarafından neredeyse her hafta yeni bir karar ortaya atılırken bu kez Türkçe dersine vurgu yapıldı.

TÜRKÇE'Yİ YAPAMAYAN SINIFTA KALIR

Türkiye'nin resmi dili Türkçe'nin önemine ve dilin doğru kullanılmasına ilişkin olarak geliştirilen uygulama için öğrencilere gelen 70 puan zorunluluğunu Bakan tekin şu sözlerle açıkladı:

Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek.

1 HAFTA SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Bakan Tekin'in açıklamalarında yer alan 70 puan ortalaması öğrencilerin 2 ya da daha fazla sınav ortalamasının toplamından oluşacak. Açıklamanın yapıldığı haftanın ardından yönetmeliğe ilişkin olarak 25 Eylül ile 29 Eylül tarihleri arası ifade edildi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar 1 hafta sonra resmen yürürlüğe girecek. Öğrencilerin Türkçe dersi ile ilgili dikkatli olmaları bu tarihlerden itibaren daha da önem kazanacak.