Türkiye'nin kalbi ulaşımda resmen çığır açıyor! Metro ile şehir ayaklarınızın altında olacak herkes uğrayacak

Türkiye'de ulaşım ağlarının gelişmesi için çeşitli projeler geliştirilmeye ve bunlar da hayata geçirilmeye devam ediyor. Ülkemizin kalbinde ulaşım ağının kesintisiz bir şekilde sağlanması için çalışmalar devam ederken yeni metro ağı için müjde verildi.
Türkiye'nin kalbi ulaşımda resmen çığır açıyor! Metro ile şehir ayaklarınızın altında olacak herkes uğrayacak

Emlak365.com Özel haberidir / Alınamaz, çalınamaz, kopyalanamaz. Dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de şehir içi ulaşımda en çok metro ağları tercih ediliyor. Metronun trafik sıkıntısından uzak olması nedeniyle özellikle sabah ve akşam saatlerinde milyonlarca vatandaş tarafından tercih edilirken Türkiye'nin Başkenti Ankara'dan da sevindiren bir haber geldi. En konforlu toplu taşıma araçları arasında yer alan metro henüz her ilde bulunmazken her ilinde her ilçesinde bulunmuyor.

Ciddi bir bütçe kaynağına ihtiyaç duyan metro ağlarının yapımının maliyeti kadar yapılacağı yerler için de mesai harcanması gerekiyor. Metro ağlarının özellikle Ankara ve İstanbul'da gelişmiş olması ile birlikte bu illerde yaşayan vatandaşlar da her ilçeden metro il merkeze ulaşmak istiyor. Metro ağının gelişmesi için vatandaşların talepleri artarken Ankara için müjde geldi. Ülkemizde metro ağları için yatırımlar yapılmaya devam ederken Başkent Ankara'da da metro ağının gelişmesi amacıyla çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi.4

TÜRKİYE'NİN KALBİNDE YENİ METRO AĞI YAPILACAK

Ülkemizin başkenti gelişmeye devam ederken kesintisiz ulaşım için de belediyenin çalışmaları sürüyor. Başkentin merkezi bölgelerine aktarmasız metro ulaşımı için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) önemli bir duyuru geldi.

ekran-goruntusu-2023-09-11-211902.png

İnsan odaklı belediyecilik anlayışı ile kentteki hizmetlerine devam eden ABB, kentin eksik ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerini hayata geçirirken ABB'nin yürüttüğü sosyal belediyecilik anlayışı ile kentin eksik ve ihtiyaçları doğrultusunda projeler de geliştirilmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de Ankara'daki ulaşım ağının gelişmesi amacıyla raylı sistem eksiğini gidermek üzere farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Kentin merkezi ilçelerinde bulunan metro ağlarındaki ulaşımın da kesintisiz olması için çalışmalar da devam ederken kentte bir süredir hayata geçmesi beklenen Dikimevi - Mamak metro hattı için gelişmeler de sorgulanıyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ABB'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Dikimevi - Mamak metro hattı için çalışmaların hız kesmeden devam ettiği bildirildi.

ekran-goruntusu-2023-09-11-211844.png

DİKİMEVİ - MAMAK METRO HATTI İLE KESİNTİSİZ ULAŞIMIN KEYFİ SÜRÜLECEK

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile 4 yıl geri ödemesiz olmak üzere 12 yıl vadeli finansman desteği için sözleşme imzalayan ABB, Dikimevi - Mamak Metrosu için 250 milyon Euro’luk kredi sözleşmesinin imzalandığına ilişkin açıklamayı daha öncesinden duyurmuştu.

ekran-goruntusu-2023-09-11-211838.png

12 yılın ardından Ankara’da bir metro projesinin startının verileceği duyurulurken Dikimevi - Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi, A1 - AŞTİ - Dikimevi Ankaray Hattı’nın Ankara’nın doğusuna uzatılması amacıyla geliştirildi. Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 ayrı istasyondan oluşacak olan Dikimevi - Mamak metro hattı için ABB Başkanı Yavaş, ''Kentimizin Mamak uzatma Metrosunun kredi anlaşması için bir araya geldik ve Avrupa İmar Kalkınma Bankası ve Fransız Kalkınma Ajansı ile kredi anlaşmasını imzaladık. Ankara’mız için hayırlı uğurlu olsun.'' ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-09-11-211849.png

Öte yandan "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından ön yeterlilik başvuruları alındı ve ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirildi. Konuyla ilgili yeni gelişmeler henüz bilinmezken ABB'nin konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor. Böylece 12 yılın ardından Ankara'da yeni bir metro hattı hayata geçecek ve kentin merkezine ulaşım da kolaylaşacak.

Emlak365.com