Türkiye'nin Otomobili İçin Geri Sayım Başladı! Yerli Otomobil Fabrikasının Temeli Atılıyor!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan yerli otomobil fabrikasının temel atma töreninin tarihi belli oldu.
Türkiye'nin Otomobili İçin Geri Sayım Başladı! Yerli Otomobil Fabrikasının Temeli Atılıyor!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan yerli otomobil fabrikasının temel atma töreninin tarihi belli oldu. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yapılacak olan fabrika için 18 Temmuz'da temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan yerli otomobil fabrikası için geri sayım başladı. Edinilen bilgilere göre fabrikanın temel atma töreni 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek.



YERLİ OTOMOBİL FABRİKASININ TEMELİ ATILIYOR



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da konu hakkında açıklamalarda bulundu. Fabrikanın 18 Temmuz'da temek atma töreninin yapılacağını söyleyen Bakan Varank, “Bursa Gemlik'te yerli otomobil fabrikası olarak tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihi olarak 18 Temmuz belirlenmiştir.” dedi.



TOGG tarafından yapılacak olan fabrika için gerçekleştirilecek temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. Koronavirüs salgını nedeniyle törene sadece sınırlı sayıda katılımcı alınacak.



YERLİ OTOMOBİL 2022'DE YOLLARDA OLACAK



Temel atma söteninin ardından inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başlayacak. TOGG tarafından üretilecek olan otomobillerin 2022 sonunda yollarda olması bekleniyor.



Öte yandan yerli otomobil fabrikasının hizmete açılmasıyla birlikte 20.000 kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca Türkiye elektrikli otomobil piyasasına hızlı bir şekilde giriş yapacak.



Emlak365.com