Üniversite Öğrencilerinde Ödeme Mağduriyeti! KYK Burs Ve Kredi Temmuz Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan her ayın 6'sı ile 10'u arasında önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen krediler ve burslar ile alakalı olarak yaşanan karmaşa nedeniyle çok sayıda öğrenci tepki gösterdi.
Üniversite Öğrencilerinde Ödeme Mağduriyeti! KYK Burs Ve Kredi Temmuz Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan her ayın 6'sı ile 10'u arasında önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen krediler ve burslar ile alakalı olarak yaşanan karmaşa nedeniyle çok sayıda öğrenci tepki gösterdi. Temmuz ayı ödemelerini alamayan bazı öğrenciler sosyal medyadan yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler. Bu tepkiler nedeniyle Kredi ve Yurtlar Kurumu zorunlu bir açıklama yapmak zorunda kaldı. KYK bursu ne zaman yatacak? KYK kredisi Temmuz ödemesi ne zaman yapılacak?

Türkiye'de milyonlarca üniversite öğrencisi Kredi Ve Yurtlar Kurumu'ndan aldıkları burs veya kredi ile masraflarını karşılıyorlar. KYK'nın Temmuz ödemeleri 6 Temmuz'da başladı ancak çok büyük sorunlar yaşandı. Burs ve kredi alma hakkı olan öğrencilerin bir kısmına ödeme yapılmadı. Ödeme yapılmaması bu öğrencileri çok zor durumda bıraktı.



SİSTEMSEL HATADAN ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU



Mağduriyet yaşayan öğrenciler önce burslarının kesildiğini düşündüler. Ancak durumun iç yüzü KYK tarafından yapılan zorunlu açıklamayla gün yüzüne çıktı. KYK sistemsel bir hata olduğunu kamuoyuna duyurarak öğrencilerin yireklerine su serpti.



KYK'den Temmuz ayı burs ve kredi ödemelerine yönelik yapılan açıklamada YÖKSİS üzerinde öğrencilerin eğitim bilgilerini güncellemeleri gerektiğini belirtildi. Bu güncellemeyi yapan öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacağı belirtildi.



KYK TEMMUZ AYI BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK



KYK'nın yaptığı bu açıklama öğrencileri burslarının ve kredilerinin kesilmediği konusunda ikna etse de ödeme zamanının geçmesi ve yeni ödeme zamanının Ağustos ayına sarkması nedeniyle mağduriyetlerin devam ediyor olması öğrencilerin öfkesini dindirmedi. Mağduriyet yaşayan öğrenciler bugüne kadar güncelleme nedeniyle ödememezlik yapılmayan burs ve kredilerin neden ödenmediği konusunda ikna edilemediler.



Emlak365.com