Ünlü yazar Rasim Özdenören öldü! Neden vefat etti, eserleri, hastalığı neydi, hangi akımın temsilcisiydi?

Edebi kişiliği ve aile hikayesi lie okuyucularının gönlüne taht kuran Rasim Özdenören vefat etti. Gül-yetistiren Adam kitabı ile baskı rekorları kıran Özdenören nerede yaşıyor, neden vefat etti, hastalığı neydi?
Ünlü yazar Rasim Özdenören öldü! Neden vefat etti, eserleri, hastalığı neydi, hangi akımın temsilcisiydi?

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Rasim Özdenören, yaşadığı sağlık sorunları nedeni ile bir süredir Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Gül Yetiştiren Adam kitabı ile milyonların kalbine taht kuran Türk edebiyatının usta ismi ne yazık ki 82 yaşında hayatını kaybetti. 

Mühendis olarak çalışan Hakkı Özdenören ile Kahramanmaraşlı Ayşe Hanım'ın oğlu olarak dünyaya gözlerini 1940'ta Maraş’ta açan ünlü yazar aynı zamanda Şair Alaeddin Özdenören'in de ikiz kardeşiydi.  

SON DAKİKA: RASİM ÖZDENÖREN VEFAT ETTİ! 

Bir süredir mücadele ettiği sağlık sorunları nedeni ile Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören ünlü yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti. Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu. 

Bakan Koca yapmış olduğu açıklamasında "Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam’ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz" diyerek acı haberi duyurdu. 

RASİM ÖZDENÖREN NEDEN VEFAT ETTİ, HASTALIĞI NEYDİ, KORONADAN MI ÖLDÜ?

KOAH hastası olan Rasim Özdenören'in bir süre önce daha önce yakalanarak iyileştiği koronavirüs hastalığına yakalandığı açıklanmış, bu nedenle hastanede tedavi altına alındığı duyurulmuştu.