Uşak Valisi Turan Ergün kimdir, kaç yaşında, daha önce hangi görevleri yaptı?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile yeni Uşak Valisi Turan Ergün oldu. Peki Turan Ergün kimdir, daha önce hangi görevleri yaptı? İşte ayrıntılar.
Uşak Valisi Turan Ergün kimdir, kaç yaşında, daha önce hangi görevleri yaptı?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları sonrasında 20 ilin valisi değişti ve 9 ilin valisi ise görevinden alınarak mülkiye başmüfettişliği görevine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Valilik Kararnamesi sonrasında yeni Uşak Valisi Turan Ergün oldu. Birçok kişi sosyal mecralarda Turan Ergün'ün kim olduğu hakkında araştırma yapıyor

Yeni Uşak Valisi Turan Ergün kimdir?

Uşak'ın yeni valisi Turan Ergün, 1967 yılında Sinop'ta dünyaya gelmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

1992 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği yapmaya başlamış, Kütahya - Çavdarhisar, Muş Varto ve Yozgat - Akdağmadeni Kaymakamlığını yapmıştır. 2022 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2003 yılında Mülkiye Başmüfettişliğine, 2016 yılında ise Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığına atandı İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme ve araştırma yapmak üzere 1994 yılında 8 ay süre ile İngiltere'ye ve 2009 yılında ise 6 aylığına ABD'ye gönderilmiştir.

2008 yılında gelindiğinde Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Yüksek Lisans, 2013 yılında da Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora yapmıştır. 10 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan Turan Ergün, 12 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile Uşak Valisi olarak atanmıştır.

55 yaşındaki Uşak Valisi Turan Ergün evlidir ve bir çocuğu bulunmaktadır.

Emlak365.com