Uzman doktor Canan Karatay açıkladı! Beynimizin çalışması için bu besini tüketmemiz gerekiyor

Senelerdir sağlık konusunda verdiği tavsiyeler ile vatandaşlar için açıklamalarda bulunan Canan Karatay bu defa beynimizin daha iyi çalışması için tüketmemiz gereken besini açıkladı.
Uzman doktor Canan Karatay açıkladı! Beynimizin çalışması için bu besini tüketmemiz gerekiyor

Uzun seneler boyunca tüketmemiz gereken ve tüketmememiz gereken besinler konusunda yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bu defa beynimizin çalışmasına fayda sağlayacak olan besini açıkladı. Yapılan açıklamalarda senelerdir beynimizin çalışmasını istemedikleri için bizlere uzak tutukları yağın aslında oldukça faydalı olduğunu ifade etti. Özellikle çocukların hangi besin türleri ile beslenmesi gerektiği, hangi besinlerden de uzak durması gerektiği konusunda anne babalara uyarılarda bulundu.

BEYNİMİZ ÇALIŞMASIN DİYE UZAK TUTTULAR!

Canan Karatay tarafından yağ konusunda yapılan açıklamada "Bizim de bu modeli uygulamamız lazım. Bu, okullarda başlar. Çocuklar mutlaka yağ ve proteinle beslensin. Protein yağla yenildiği zaman, vücuda çok daha iyi etki ediyor. Yağdan korkmayacağız. Yıllarca bizi yağdan korkuttular. Yağ olmasa beyin çalışmaz. Beynimiz çalışmasın diye bizi yağsız bıraktılar.

Şekeri, unu yüklediler. Tahıl beyni çalıştırmaz. Çocuklar hazır ve paketlenmiş gıdaları yedikleri zaman, hiperaktif oluyorlar. Çocuklara yanlış besin verildiği zaman hücreleri, beyni çalışmıyor, hiperaktif oluyorlar. 12 yaşındaki çocuklara bugün antidepresan veriliyor." şeklinde ifadeler ile aslında yağın vücudumuza oldukça faydalı olduğu söylendi. Bu konuda ise yapılan açıklamalarda uzun senelerden beri yağdan uzak durulması hakkında tavsiyeler verilmişti.

ANNE BABALAR DİKKAT! ÇOCUKLARI BU BESİNLERDEN UZAK TUTUN!

Çikolata, şeker, mısır gevreği ve gofret gibi yiyeceklerin vücudumuz için son derece zararlı olduğunu ifade eden Karatay, "Çocuklarımızın maalesef büyük çoğunluğu hasta. Gençlerimizin büyük çoğunluğu hasta. Bu ülkede 20 yaşındaki çocukların tiroit kanseri olmasını artık düşünmemiz lazım. Bunun bir milli politika olması lazım. Japonya'da çok önemli bir uygulama var. Bu uygulama örneğini bütün dünya uygulamaya başladı.

Güney Kore'de uyguluyor. Bunları lütfen inceleyelim. Çocuklarımıza okullarda eğitim verilecek. Eğitimle beraber örnek yiyecekler verilecek. Japonya'da çocukların beslenme çantası yok. Okullarda yiyeceklerini kendileri hazırlıyor. Bulaşıklarını da yine kendileri yıkıyor." şeklinde anne babalar için yaptığı uyarı ile bu konuda dikkatli olunması gerektiğinden bahsetti.

EDİTÖR NOTU = Herkesin sağlık durumu birbirinden farklı olacağı için uzman tarafından tüketilmesi gereken besinlerin kişilerin kendi doktorlarına danışarak vücuduna alması daha sağlıklı olacaktır.

Haber Editörü