Uzman İsim Maske Yasağının Tamamen Kaldırılacağı Tarihi İşaret Etti

Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında devam eden maske zorunluluğuna ilişkin açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Odabaş, tüm kısıtların kaldırılabileceği tarihe işaret etti.
Uzman İsim Maske Yasağının Tamamen Kaldırılacağı Tarihi İşaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar ile toplu taşıma ve sağlık kuruluşları dışında kalan tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Vaka sayılarının 1000'in altına düşmesinin ardından hastane ve toplu taşımada da maske zorunluluğunun kaldırılacağı açıklanmıştı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Odabaş, tüm kısıtlamaların kaldırılacağı tarihe işaret etti.

Prof. Dr. Deniz Odabaş yaptığı açıklamada, bayram sonrası vaka sayılarında artışlar olabileceğini, bunun vefat sayılarına etki etmeyeceğini ve Türkiye'nin sağlık altyapısının gücü ve aşılama sayesinde salgını iyi yöneten ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi ve: " Haziran'da havaların ısınması ve vakaların binin altına düşmesiyle kalan kısıtlamaların da kaldırılacağını bekliyoruz. Türkiye, sağlık çalışanlarının özverisi, hızlı aşılama ve sağlık altyapısının güçlü olmasıyla salgını iyi yöneten ülkeler arasında dünyada ilk sıralarda oldu" ifadelerini kullandı.

Uzman İsim Maske Yasağının Tamamen Kaldırılacağı Tarihi İşaret Etti

Haziran ayında havaların ısınacak olması nedeniyle vakaların 1000'in altına düşmesinin beklendiğini söyleyen Odabaş, hatırlatma dozlarına dikkat çekerek özellikler 50 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların hatırlatma dozlarını olmaları uyarısında bulundu.

SALGIN DÖNEMİ KONTRÖLLÜ GEÇTİ
Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye'nin de eksikleri olduğunu söyleyen Odabaş, salgın döneminin kontrollü bir şekilde geçtiğini, kaynakların etkili şekilde yönlendirildiğini, hastanelerde ve sahada koordineli mücadele verildiğini, iyi bir vaka yönetimi olduğunu vurguladı. Birçok Avrupa ülkesinin sağlık altyapısı nedeniyle pandemide sorun yaşadığını, Türkiye'nin 81 ilinde ise kapasite aşımı yaşanmadığını belirtti.

Emlak365.com