Uzman İsimden Korkutan Deprem Açıklaması! 7,6 Şiddetinde Deprem Olacak Ve İtalya'dan Bile Hissedilecek!

Jeoloji Mühendisleri Odası Marmara Şube Başkanı Engin Er, çok konuşulacak bir deprem açıklamasına imza attı.
Uzman İsimden Korkutan Deprem Açıklaması! 7,6 Şiddetinde Deprem Olacak Ve İtalya'dan Bile Hissedilecek!

Jeoloji Mühendisleri Odası Marmara Şube Başkanı Engin Er, çok konuşulacak bir deprem açıklamasına imza attı. Engin Er'in açıklamalarına göre Silivri açıklarında 7,6 şiddetinde bir depremin meydana gelmesinin ihtimaller içerisinde olduğunu ve bu deprem neticesinde oluşacak olan tsunaminin Marmara kıyılarının tamamına zarar vereceğini söyledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Marmara Şube Başkanı Engin Er çok konuşulacak bir deprem açıklaması yaptı. Er'in ifadelerine göre Marmara Bölgesi'nde bekelenen deprem 7,6 şiddetinde olabilir ve bunun etkisiyle oluşacak tsunami tüm Marmara kıyılarını tahrip edebilir.



İSTANBUL AZ BURSA ÇOK ETKİLENECEK



Depremden en çok etkilenecek il olarak Bursa'yı gösteren Engin Er, “Şimdiden hazırlık yapılması gerekiyor. Bugün itibariyle Silivri açıklarında sismik boşluk dediğimiz yerde meydana gelecek olan depremin şiddeti 7,6 seviyesindedir. Böyle bir deprem İtalya'dan da Avusturya'dan da hissedilir. Burada bahsini ettiğimiz fay hattı Gemlik'ten başlayıp İznik'e, Karacabey'e, Mudanya'ya parelel giderek Karacabey üzerinden devam etmektedir. Bu depremden Bursa ciddi anlamda etkilenir. İstanbul ise Bursa'dan çok daha az etkilenir.” dedi.



ULUCAMİİ'NİN KUBBELERİ YIKILIR!



Bursa'da depremin bir geçmişininolduğunu söyleyen Engin Er, “Bursa'da geçmişte 1855 depremi vardır. Buna o zamanlar küçük kıyamet demişler. Bu yeni olsası depremde Ulucamii'nin kubbeleri, surları yıkılabilir, Osmangazi türbesi yerle bir olabilir. Bursa vakti bilinmese de bu depremi yaşayacaktır.” şeklinde konuştu.



MARMARA'DA TSUNAMİ TEHLİKESİ!



Marmara'yı bir tsunami tahlikesi beklediğini söyleyen Engin Er, “Marmara'da tsunami tehlikesin söz edebiliriz. Silivri açıklarında meydana gelebilecek o deprem bir tsunami oluşturup tüm Marmara kıyılarını tahrip edecektir. Ancak önlemler alınırsa bu tahribatın boyutu çok sınırlı bir seviyeye çekilebilir.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com