Valiliklerden Peş Peşe Son Dakika Açıklamaları Geldi: 29 İlde Korana Virüs Yasakları Başladı! İşte Asker Uğurlama Yasak Olan İller ve Asker Uğurlaması Para Cezası

Korana Virüs vaka sayısının bir türlü binli rakamların altına düşürülememesi üzerine yeni tedbir ve kısıtlama kararları alınmaya devam ediyor.
Valiliklerden Peş Peşe Son Dakika Açıklamaları Geldi: 29 İlde Korana Virüs Yasakları Başladı! İşte Asker Uğurlama Yasak Olan İller ve Asker Uğurlaması Para Cezası

Korana Virüs vaka sayısının bir türlü binli rakamların altına düşürülememesi üzerine yeni tedbir ve kısıtlama kararları alınmaya devam ediyor. 10 Temmuz 2020 Cuma günü İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından yapılan toplantılar sonrası Valilikler yeni kararları açıkladı. Asker uğurlaması yasak olan iller sayısı 29'a yükseldi. İşte asker uğurlamasının yasak olduğu iller listesi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan son korana virüs vaka sayıları ile istenilen düşüşün elde edilememesi üzerine bazı illerde yeni yasak kararları açıklandı.



ASKER UĞURLAMASI TÜM TÜRKİYE GENELİNDE Mİ YASAKLANDI?



Türkiye genelinde uygulanan genel bir yasak kararı bulunmamakla beraber vaka sayılarında istenilen düşüşün elde edilemediği ya da yükseliş yaşandığı görülen bazı illerde yasak kararı alındı.



Alınan karar vatandaşları da ikiye bölerken bir kısım vatandaş çok elzem bir olay olmadığı için asker uğurlama törenlerinin tüm Türkiye genelinde yasaklanması gerektiğini savunurken yasak gelen illerde yaşayan vatandaşlar ise çocuklarını asker uğurlamasına gereken tedbirleri alarak yollamak istediklerini savunuyorlar.



ASKER UĞURLAMASI HANGİ İLLERDE YASAKLANDI, ASKER UĞURLAMA YASAK OLAN İLLER HANGİSİ?



Hatırlanacağı üzere dün ilk olarak alınan kararlar kapsamında 26 ilde asker uğurlaması yasaklanmıştı.



Bu iller Adıyaman, Yalova, Antalya, Balıkesir, Uşak, İzmir, Muğla, Erzincan, Karaman, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Trabzon, Denizli, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Ağrı, Şanlıurfa, Kırşehir, Ardahan, Mersin, Malatya, Ankara, Hatay, Kahramanmaraş olarak sıralanmıştı.



Bugün açıklanan yeni kararlar kapsamında bu illere Zonguldak, Kars ve Düzce' de eklendi. Böylelikle toplam yasak olan il sayısı 29'a yükseldi. Kurallara uymayan kişilere idari ve para cezası uygulanırken bu tutar 900 lira olarak uygulanıyor.



Emlak365.com