Yarından itibaren etkili olacak! Meteoroloji'den 15 il için çok kuvvetli sağanak uyarısı alarmı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte toplamda 15 il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.
Yarından itibaren etkili olacak! Meteoroloji'den 15 il için çok kuvvetli sağanak uyarısı alarmı verildi!

Yurt genelinde sağanak yağış alarmı verildi! Meteoroloji tarafından Karadeniz ve Doğu illerinde yaşanacak sağanak yağış için uyarılar yapılarak önemli değerlendirmeler yapıldı.

METEOROLOJİ UYARDI!

Bugün 81 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus bekleniyor." şeklinde değerlendirme yapılmıştı.

Yapılan bu açıklamaların ardından ülke genelinde sağanak yağış ve buna bağlı olarak sel felaketi olabileceği bu nedenle de dikkatli olunması gerektiği öğrenildi.

screenshot-134.png

Doğu Anadolu'nun Doğusunda Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.10.2023 Pazartesi günü Doğu Anadolu'nun doğusunda ( Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, yüksekler başta olmak üzere kısa süreli 70- 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.10.2023 Pazartesi günü Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kuzeyinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1800-2000 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Denizlerimizde (Batı Karadeniz) Kısa Süreli Fırtına Bekleniyor!

"Batı Karadeniz’de rüzgarın yarın (Pazartesi) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, doğusu kuzeybatıdan 5 ila 7 yer yer 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Yapılan bu uyarılara göre sağanak yağışların yarın sabahtan itibaren etkisini göstereceğini bu nedenle de vatandaşların gerekli olan tüm tedbirleri alması gerektiği ifade edilmiş oldu.