Yeni Akbank Genel Müdürü Cenk Kaan Gür kimdir?

Özgür Demirtaş'ın istifa etmesinin ardından göreve gelen yeni genel müdür Gür hakkında merak edilenler artmaya başladı.
Yeni Akbank Genel Müdürü Cenk Kaan Gür kimdir?

Bugün Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Akbank Genel Müdürlüğü görevinden istifa etmesinin hemen ardından Sabancı Holding bünyesindeki Akbank’ta genel müdür ile birlikte yönetim kurulunda değişikliklere gidildi. Bazı pozisyonlara yeni isimler atandığı öğrenilerek bu isimler ve yeni görevleri şu şekildeydi,

Sabri Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkan yardımcısı, Eyüp Engin yönetim kurulu üyesi ve Cenk Kaan Gür genel müdür olarak göreve atandı.

AKBANK TARAFINDAN DUYURULDU!

Yapılan bu atamalar vatandaşlara Akbank tarafından şu şekilde duyuruldu;

· Bankamızda 2012 yılından beri Genel Müdürlük görevini yürüten Sayın Sabri Hakan Binbaşgil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak atanmıştır.

· Sayın Eyüp Engin, Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.

· Sayın Cenk Kaan Gür'ün Genel Müdür olarak atanması kararlaştırılmıştır.

· Yönetim Kurulu üyesi Sayın Özgür Demirtaş'ın görevinden istifası kabul edilmiştir."

Özgür Demirtaş'ın yerine gelen Cenk Kaan Gür hakkında merak edilenler ise en çok merak edilen konular arasında yer aldı.

AKBANK GENEL MÜDÜRÜ CENK KAAN GÜR KİMDİR?

Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünden mezun olan Gür, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Executive MBA'da ise yüksek lisansını tamamlamıştır. Başarılı bir eğitim hayatının ardından ise sırası ile Garanti Bankası'nda Kurumsal, Ticari ve KOBİ Bankacılığı alanlarında Şube ve Bölge Müdürlüğü’nü takiben KOBİ işkolundan sorumlu Pazarlama Koordinatörlüğü görevlerini yaparak iş hayatına giriş yapmıştır.

Bu süreçte kariyerini daha da zirveye taşımak için çaba harcayan Gür, 2011 yılında OBİ Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevi ile Akbank'a katıldı. Ardından 2013 yılı ile 2017 yılları arasında ise Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret bölümlerinin de içerisinde yer aldığı Ticari Bankacılık iş kolundan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaya devam etti.

Son olarak bugün gelen bir son dakika haberi ile birlikte de Gür'ün artık 2 Ekim 2023 itibariyle Akbank Genel Müdürü olarak kariyerine devam ettiği öğrenildi.