Yeni kabineye sürpriz isimler! Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük revizyon yapacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi Cuma günü açıklaması beklenirken çok büyük bir revizyon yapacağı konuşuluyor. İsmi bakanlıkta geçenler kulislerde konuşulmaya başlanırken listede sürpriz isimler yer alıyor.
Yeni kabineye sürpriz isimler! Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük revizyon yapacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından gözler yeni kabineye çevrildi. Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de yemin etmesi ve ardından da yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Kulislerde ise yeni kabinede yer alacak bakanların kimler olacağına dair iddialar yer almaya başladı. Bu iddialara göre sürpriz isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bakan olarak görevlendirilecek.

HASAN DOĞAN VE HAKAN FİDAN İDDİASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile 13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan’ın isimleri yeni kabine için geçiyor. Hakan Fidan’ın yeni görevinin İçişleri Bakanlığı olabileceği bildirilirken Dışişleri Bakanlığı ihtimali de olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da ismi geçiyor.

KABİNEDE BÜYÜK REVİZYON!

Şu anda Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri görevini yürüten Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun adı Milli Savunma Bakanlığı’nda geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinelerinde Trabzonlu en az bir bakanın yer aldığı bilinirken Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun da Trabzonlu olması bu iddiayı kuvvetlendiriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda da değişiklik yapılacak. Bu bakanlık için ismi geçen kişi ise Enerji Bakan Yardımcısı Alpaslan Bayraktar oldu. Bir diğer ihtimal ise EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın Enerji Bakanı olarak görevlendirilmesi olacak.

Açıklanacak olan kabinede iki yeni bakanlık da yer alacak. Afet ve Göçişleri bakanlıkları oluşturularak bu bakanlıklara da atamalar yapılacak. Göçişleri Bakanlığı için ismi geçen kişi ise Sinan Oğan oldu. Sinan Oğan’ın desteğini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan buna karşılık jest olarak Sinan Oğan’ı bakan yapacak.

Bakanlıkta ismi geçen diğer isimler ise Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Bülent Turan, Yılmaz Tunç, Muhammet Emin Akbaşoğlu şeklinde bildirildi.