Yerel seçimde oy kullanacak olanlar dikkat! 48 saat içinde bunu mutlaka yapmanız gerekiyor

Yerel seçimlerde oy vermek için 2 gün içerisinde hemen başvurun! Ayrıntılar haberimizde...
Yerel seçimde oy kullanacak olanlar dikkat! 48 saat içinde bunu mutlaka yapmanız gerekiyor

Yaklaşan 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimlerde oy kullanacak seçmenlerin adres değişikliği başvurularının son gününü 1 Ekim olarak açıkladı.

Bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüklerine başvurarak adreslerini güncelleyen seçmenler, seçim günü kendi bölgelerinde oy kullanma hakkı kazanacak. 1 Ekim tarihinden sonra yapılan başvurular ise dikkate alınmayacak.

yerel seçimlerde oy vermek isteyenler

Ayrıca YSK, geçtiğimiz Şubat ayında Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden etkilenen bölgelerdeki seçmenler için kolaylık sağlayacağını duyurdu. Depremzede seçmenlerin adres değişikliği işlemlerini rahatça gerçekleştirebilmeleri için gerekli tedbirler alınacak.

Seçim takvimine göre, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi takvim 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla başlayacak. Hem adres değişikliği yapmak isteyen hem de seçim sürecini yakından takip etmek isteyen vatandaşlar, son günlerde bu konularda dikkatli olmalı.