YKS ek tercihleri ne zaman sona erecek, ek tercih ücreti ne kadar?

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci üniversiteye kaydını yaptırdı. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından gözler ek tercihlere çevrildi. Ek tercihlerin başlamasıyla birlikte sürecin sına ereceği merak edildi.
YKS ek tercihleri ne zaman sona erecek, ek tercih ücreti ne kadar?

Haziran 2023 tarihinde Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından başlayan tercih süreci sona ererken beklenen sonuçlar da açıklandı. öğrenciler de yerleştikleri üniversiteye kaydını yaptırdı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt sürecinin de tamamlanmasıyla herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler de ek tercihleri beklemeye başladı.

ÖSYM'nin yayımladığı duyuruyla 2023 YKS ek yerleştirme süreci 12 Eylül itibariyle başladı. ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada, "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır." denildi. Bununla beraber öğrenciler de ''Ek tercihler ne zaman sona erecek, ek tercih ücreti ne kadar, ödeme yapmak için son gün nedir?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

yks-ek-tercihleri-ne-zaman-sona-erecek-ek-tercih-ucreti-ne-kadar.jpg

2023 YKS EK TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BİTİYOR?

ÖSYM 2023-YKS tercih sonuçlarını açıklaması ve kayıtların da sona ermesinin ardından ek yerleştirme tercih tarihleri de duyuruldu. Üniversite adayı öğrenciler, 2023-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini 12 - 17 Eylül 2023 tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''https://ais.osym.gov.tr'' adresi üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek. Ek tercih süreci 17 Eylül 2023 tarihi saat 23.59’da sona erecek.

2023 YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

YKS ek tercihleri devam ederken 50 lira tutarındaki ek yerleştirme ücretinin de 18 Eylül 2023 tarihi saat 23.59'a kadar yatırılması gerektiği bildirildi.

Emlak365.com