YÖK üniversiteye başvuran aday sayısının 3 milyon 243 bine yükseldiğini açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar tarafından bu sene üniversite için başvuru yapan adayların net sayısı açıklanarak diğer seneler ile kıyaslama yapıldı.
YÖK üniversiteye başvuran aday sayısının 3 milyon 243 bine yükseldiğini açıkladı!

Bugün Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitelerde ve başvuru sayısında gelinen son nokta açıklanarak, önemli değerlendirmelere ye verildi.

BU SENE ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özvar, 2022'de üniversiteye başvuran aday sayısının 3 milyon 243 bin iken, bu yıl bu sayının yüzde 9'luk artışla 3 milyon 527 bine yükseldiğini ve de bu yıl yüzde 99,8 gibi çok yüksek bir doluluk oranına ulaşıldığını söyledi. Bununla birlikte 198 ülkeden 340 bine yakın öğrencinin de üniversitelerimizde eğitim aldığını ifade ederek, "İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda uluslararası öğrencilerin Türkiye'ye olan ilgisi artarak devam edecektir. Yaptığımız hesaplamalar, Türkiye'nin dünyada en çok uluslararası öğrenciye sahip olan ilk 10 ülkeden biri olacağını göstermektedir." şeklinde konuştu.

YAPAY ZEKA HAKKINDA DA KONUŞTU!

Üniversiteleri yakından ilgilendiren yapay zeka hakkında da açıklamalara yer veren Özvar, "Yeni meslek ve istihdam alanları oluşturabileceği gibi, bir o kadar da mevcut meslekleri tasfiye edecek ve istihdamdan tasarruf sağlayacak potansiyele sahip yapay zeka dünyası, hepimizin şimdiden daimi gündemi haline gelmesi gereken bir konudur. Yapay zeka dünyasının diğer kurumlar kadar üniversiteleri de dönüştürecek bir potansiyele sahip olduğunu söylemek abartılı olmayacaktır. Yapay zekanın üniversiteleri nasıl etkileyeceği sorusu, bu teknolojinin kurumlarımızda nasıl kullanılacağı ve uyumlu hale getirilebileceğiyle yakından alakalıdır. Yükseköğretim Kurulu, yapay zeka dünyasını daimi bir gündem maddesi olarak üniversitelerimizle birlikte bir süreden beri çalışmaya başlamıştır." ifadeleri ile bu kapsamda üniversitelerde çalışmaların uzun bir süredir devam ettiğinden bahsetti.