Yüksel Kocaman kimdir, kaç yaşında nereli?

Hakkındaki bazı iddialara verdiği yanıt ile gündeme gelen Yüksel Kocaman'ın hayatı merak konusu oldu.
Yüksel Kocaman kimdir, kaç yaşında nereli?

Suç örgütüne yapılan operasyonda gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan tarafından verilen ifadelerde Yargıtay üyesi olan Yüksel Kocaman'a villa ile ev aldığı iddia edilmişti. Bu iddiaların medyada gündem olmasının ardından Yüksel Kocaman, "28-30 yıllık bürokratım. Savcılık stajıma başlarken iki dairem ve Audi marka aracım vardı. Babam uluslararası tır firması olan birisi. Varlıklı bir ailenin çocuğuyum. Kaldı ki bir şeye ihtiyacım olsa da bu işlere girmem. Oturduğum evi 2020'de iki taksitle aldım. Ben hukukçuyum ezbere işlere girmem" diyerek iddiaları yalanladı.

YÜKSEL KOCAMAN KİMDİR?

5 Mayıs 1970 yılında Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde dünyaya gelen Yüksel Kocaman, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini burada tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Kocaman, 1993 senesinde mezun oldu. Kariyerine 1998 senesinde Pınarhisar Cumhuriyet Savcısı olarak başlayan Kocaman, buradaki görevine 2001 senesine kadar devam etti. Sonrasında 2001 ve 2003 yılları arasında Çatalzeytin Cumhuriyet Savcısı olarak görevini tamamladı.

2003 senesine geldiğimizde o seneden bu zamanlara kadar pek çok statüde görevler yaptı. Bunların arasında ise Personel Genel Müdürlüğünde, Strateji Geliştirme Müdürlüğünde teftiş hakimliği ile Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nde ise daire başkanı olarak görev yapmak oldu. 2011 senesinde ise Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Yakın döneme baktığımızda ise 31 Ekim 2014 tarihinde Adalet Bakanlığı'nda Devlet Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Kocaman, buradaki görevinden ise 19 Ocak 2017 tarihinde görevi son buldu. 19 Ocak 2017 tarihinde Ankara Başsavcılığına atanan Yüksel Kocaman aynı zaman Yargıtay üyesidir.