Yunanistan'dan Skandal Ayasofya Misillemesi! Selanik'teki Atatürk Müzesi'ni Bakın Ne Yapacaklar?

Türkiye'nin Ayasofya'ya yeniden cami statüsü kazandırmasının ardından Yunanistan'dan skandal bir açıklama yapıldı.
Yunanistan'dan Skandal Ayasofya Misillemesi! Selanik'teki Atatürk Müzesi'ni Bakın Ne Yapacaklar?

Türkiye'nin Ayasofya'ya yeniden cami statüsü kazandırmasının ardından Yunanistan'dan skandal bir açıklama yapıldı. Yunanistan Tarım Bakanı Makis Voridis bugün yaptığı açıklamada Ayasofya'ya misilleme olarak Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin Atatürk Müzesi'nden Pontus Rum veya Helenizm Soykırımı müzesine dönüştürülmesi yönündeki düşünceye katıldığını söyledi.

Türkiye'nin Ayasofya'ya uzun bir aradan sonra yeniden cami statüsü kazandırmasının ardından dünyanın farklı ülkelerinden çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ayasofya'nın statü değişimine en sert tepkiler Yunanistan'dan geldi.



YUNANİSTAN MİSİLLEME İSTİYOR



Atatürk'ün Selanik'te doğduğu ev olan ve şu anda Atatürk Müzesi şeklinde hizmet veren yapının statüsünün değiştirilmesi Yunanistan'da tartışılmaya başlandı. Yunanistan Tarım Bakanı Makis Voridis de bu konuda bir skandal açıklamaya imza attı.



ATATÜRK MÜZESİ'Nİ PONTUS RUM MÜZESİ YAPACAKLAR



Yunanistan Tarım Bakanı konu hakkında, “Türkiye'nin Ayasofya hamlesine hem Uluslar arası kamuoyunun hem de Yunanistan'ın bir cevap vermesi mecburiyet haline gelmiştir. Selanik'te bulunan Atatürk Müzesi ile alakalı olarak bir değişiklik yapılmalı. Bu müzeyi Pontus Rum müzesi veya Helenizm soykırım müzesine çevirebiliriz. Bu fikri bende destekliyorum. Derhal vakit kaybetmeden yapılmalıdır.” dedi.



Türkiye ile alakalı olarak açıklamalarını sürdüren Yunan Bakan, “Türkiye bu saatten sonra Avrupa ülkeleri ile iyi ilişki içerisinde bulunmak gibi bir isteğe sahip değildir. Tüm Avrupa'ya Erdoğan'ın kontrolden çıktığını anlatmalıyız.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com