Maaşın Geç Yatması Haklı Fesih Nedenleri Arasına Girdi!

Çalışanlar dikkat! İstifa edene kıdem tazminatı ödenmesi konusunda Yargıtay yeni bir emsal karar açıkladı. Maaşın geç yatırılması konusunda mahkeme emsal karar açıkladı.
Maaşın Geç Yatması Haklı Fesih Nedenleri Arasına Girdi!

Çalışanlar dikkat! İstifa edene kıdem tazminatı ödenmesi konusunda Yargıtay yeni bir emsal karar açıkladı. Maaşın geç yatırılması konusunda mahkeme emsal karar açıkladı.

İşveren ile işçiyi en sık karşı karşıya getiren nedenlerin arasında ilk sıralarda yer alan maaşın geç yatırılması konusunda Yargıtay 9. Hukuk Dairesi emsal karar açıkladı.



Maaşı Geç Yatırılan İşçinin İstifası Haklı Sayıldı!



Yargıtay tarafından görülen davada fazla mesai ücreti ödenmeyen ve maaşı geç yatırılan işçinin istifa etmesi haklı bulundu.



Haklı nedenden dolayı istifa ettiğine karar verilen işçiye işverenin kıdem tazminatı ödemesi kararı verildi. Milyonlarca çalışan için emsal karar olması nedeni ile büyük önem taşıyan karar çalışanları sevindirdi.



Temyiz Sürecinde Yargıtay Kesin Kararı Açıkladı



Söz konusu olayda 5 yıldır aynı işyerinde çalışan işçi, işverenin sürekli olarak baskı uyguladığı, fazla mesai ücreti ödemediği ve maaşını gününde yatırmadığını iddia ederek istifa etti.



İstifasının ardından işverenden kıdem tazminatı talep eden çalışan istifa etmesi nedeni ile kıdem tazminatı yatırılmayınca iş mahkemesine başvuruda bulundu.



Mahkemede taraflar dinlenirken işveren çalışanın ailevi sağlık sorunlarını neden göstererek işten ayrıldığını belirterek 5 yıllık kıdem tazminatı ödemesinin yapılamayacağını belirterek savunma yaptı.



Mahkeme davanın kısmen kabul edilmesine karar verince taraflar bir üst mahkeme olan Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise işçiyi haklı buldu ve işverenin kıdem tazminatı ödemesine hükmetti.



Fazla Mesai Ödememek ve Maaşı Geç Yatırmak İşçinin Haklı Fesih / İstifa Sebepleri Arasına Girdi



Yargıtay tarafından açıklanan karar kapsamında işçilerin haklı fesih sebepleri artmış oldu.



Açıklanan karar metninde "Davacının fazla mesâi ücretlerinin ödenmediği dosya içeriği ile sabittir. Ücretin eksik ve düzensiz ödenmesi işçiye 4857 sayılı İş Kanunu'nun 24/II-e maddesi uyarınca haklı sebeple fesih hakkı verdiğinden, davacının iş akdini haklı sebeple feshettiği kabul edilerek kıdem tazminatı isteğinin hüküm altına alınması gerekirken reddi bozmayı gerektirmiştir"ifadelerine yer verildi.



Emlak365.com