Apple, Android’i piyasadan silmek için düğmeye bastı! iPhone FE 6.000 TL ile satışa sunulacak!

Teknoloji sahasında Android ile büyük bir rekabet halinde olan Apple, yeni hamlesiyle Android’i piyasadan silmeyi hedefliyor! Apple’ın 6.000 TL’lik iPhone FE ile ilgili ilk detaylar sızdırıldı…
Apple, Android’i piyasadan silmek için düğmeye bastı! iPhone FE 6.000 TL ile satışa sunulacak!

Akıllı telefon pazarında dünyanın en güçlü markası haline gelen Apple, en büyük rakibi Android’i piyasadan silecek olan hamlesi için düğmeye bastı. Apple, 6.000 TL’ye satışa sunulacak olan iPhone FE için kolları sıvamaya başladı. Apple’ın iPhone FE modeli ile ilgili ilk detaylar sızdırılmaya başlarken, Apple’ın bu hamlesini pazar payını ciddi ölçüde artırmak için gerçekleştirdiği belirtildi. Halihazırda Apple’ın akıllı telefon pazarında ciddi bir pay sahibi olduğu biliniyor. Peki Apple pazar payını artırmak için daha ne yapabilir? İşte detaylar…

APPLE DÜĞMEYE BASTI

Apple, Android’i piyasadan silmek için düğmeye bastı! iPhone FE 6.000 TL ile satışa sunulacak!

Geçtiğimiz dönemlerde gündeme gelen araştırma çalışmaları ve istatistik sonuçları, Android kullanıcılarının Apple cihazlara aslında sıcak baktığını ortaya koymuştu. Bu da Android kullanıcılarının bir bölümünün iPhone geçmek istediklerini ancak bu konuda bazı tereddütlerinin olduğunu ve bu tereddütlerin başında da fiyat faktörünün öne çıktığını ortaya koymuştu. Yani birçok Android kullanıcısının iPhone geçmek isteyip de geçmemesinin en büyük etkenlerinden biri, iPhone fiyatlarındaki yüksek seviyelerdi. Apple da bu faktörü ortadan kaldırmak adına harekete geçti ve ses getirecek bir proje için düğmeye bastı.

IPHONE XR İLE AYNI TASARIMDA

Apple, iPhone’a geçmek isteyen Android kullanıcılarını gözeterek müthiş bir projeye adım atmay başladı. Cupertino merkezli Apple şirketi, fiyat tarafında ortalamanın çok altında olan yeni bir iPhone modeli üzerinde çalışmaya başladı. Söz konusu model için “iPhone FE” isminin belirlendiği ifade edilirken, bunun “Fan Edition” ifadesinin kısaltması olabileceği de belirtiliyor. iPhone FE ile ilgili sızdırılan ilk bilgilere göre iPhone FE, iPhone XR ile aynı tasarım çizgilerine sahip olacak.

İŞTE IPHONE FE’NİN ÖZELLİKLERİ

Sızdırılan bilgilere göre ayrıca telefonun içerisinde, Apple’ın kendi üretimi olan Bioinic A13’ün kullanılacağı da belirtiliyor. 2 GB RAM ile satışa sunulması beklenen iPhone FE’nin depolama alanının ise 64 GB olması bekleniyor. Ayrıca telefonun her iki yüzünde de FaceID özelliğinin yer almayacağı ve hem arkada hem de tek bir kameranın yer alacağı belirtiliyor. Bu modelde ayrıca telefonun sağ kısmında içe gömülü bir TouchID olacağı ifade ediliyor. Telefonun Türkiye’deki fiyatının ise 6.000 TL ile 6.500 TL arasında olabileceği belirtiliyor.