DS Automobiles Yeni DS 4’ün Türkiye’de satışa sunulacağı tarih belli oldu! DS 4 neler sunuyor?

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği DS 4 modeli, 2022 yılsonu gelmeden önceden ülkemizde de satışa sunulacak. DS Automobiles, DS 4 modelini geçtiğimiz yıl Şubat ayında görücüye çıkarmıştı. Otomobil tutkunlarını DS 4’te neler bekliyor? İşte detaylar…
DS Automobiles Yeni DS 4’ün Türkiye’de satışa sunulacağı tarih belli oldu! DS 4 neler sunuyor?

Otomobil markalarının görücüye çıkardığı yeni modeller ilgi çekmeye devam ediyor. Özellikle yaz döneminde, son aylarda artan fiyatlardan sonra düşük fiyatlı modeller daha çok dikkat çekerken, bu alanda DS Automobiles de tanıttığı yeni modeliyle dikkatleri çekmeyi başardı. Firma, geçtiğimiz yıl Şubat ayında DS 4 modelini tanıtıma çıkarmıştı ve DS 4, 2022 yılsonu gelmeden ülkemizde de satışa çıkarılacak.

FCA ile PSA’nın birleşmesiyle ortaya çıkan Stellantis markasına ait üreticilerden biri olan DS Automobiles, bu modelin yanı sıra DS 3, Crossback, DS 9 ve DS 7 Crossback gibi modellere de ev sahipliği yapıyor. İşte detaylar…

DS 4 TÜRKİYE’YE GELİYOR

DS Automobiles Yeni DS 4’ün Türkiye’de satışa sunulacağı tarih belli oldu! DS 4 neler sunuyor?

DS Automobiles, Şubat 2021’de ürün yelpazesine DS 4 ile bir model daha eklemişti. Çok daha dinamik bir görünüm barındıran bu model, Citroen C4’ten alınmış olan EMP2 platformunu kullanıyor. Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulması beklenen DS 4, ilk etapta TROCADERO versiyonu ve BluHDi 130 motor seçeneği ile Türkiye’ye geliyor. Ayrıca modelin Türkiye’de 8 ileri tam otomatik şanzıman ile satışa sunulması bekleniyor.

3 FARKLI VERSİYONLA SATIŞA SUNULACAK

130 beygir güce ce 300 Nm tork üretim değerine sahip olan bu motor ile DS 4 modeli, 0’dan 100 km/saate 10,3 saniyede çıkıyor. Öte yandan tasarımıyla da dikkatleri çekmeyi başaran DS 4 modelinin Türkiye’de DS 4, DS 4 Crossback ve DS 4 Performance Line olacak şekilde 3 farklı versiyonda satışa sunulması bekleniyor. Bu noktada modelin ilk dikkat çeken noktasının da yeni nesil DS Matrix LED Vision aydınlatmalar ve 98 LED’den oluşan gündüz farları olduğu anlaşılıyor.

HİBRİT VERSİYONU NE SUNUYOR?

DS 4 modeli 130, 180 ve 225 beygir güç üretebilen PureTech motorlara ek olarak bir de Avrupa’ya özel 130 beygir gücündeki BluHDi dizel versiyonuyla da satışa çıkarılacak. Ayrıca tamamı 8 ileri vitesli olan modeller E-tense hibrit versiyona da sahip olacak. Bu hibrit versiyon toplamda 225 beygir güç üretebilecek ve sadece batarya kullanımı ile 50 kilometrelik menzile ulaşabilecek.