Elon Musk Anlaşmadan Çekildi, Twitter Dava Açtı

Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilmesinin ardından Twitter, Elon Musk'a dava açtı.
Elon Musk Anlaşmadan Çekildi, Twitter Dava Açtı

Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilmesinin ardından Twitter, Musk'a dava açtı. Dava açan şirket, Tesla'nın da sahibi olan dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk'ın satın alma anlaşmasına uymasını talep etti. Twitter satın alma anlaşmasının iptal edilmesi üzerine Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ı dava etmesi için Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP ile anlaştı.

Firma özellikle bu tip davalarda uzmanlığı ile öne çıkarken Delaware mahkeme sistemiyle de bağlantısı olduğu biliniyor.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecini geçtiğimiz nisan ayında başlatan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiğini bildirdi. Satın alma işleminden vazgeçmesinin ardından Twitter'ın hisseleri borsada çakılmıştı. Musk, satın almadan vazgeçme gerekçesini Twitter'ın sahte ve bot hesapların sayısına ilişkin kendisini yanılttığını göstermişti.

Elon Musk Anlaşmadan Çekildi, Twitter Dava Açtı

ŞİRKET ALAY KONUSU HALİNE GETİRİLDİ GEREKÇESİ İLE DAVA AÇILDI

Twitter satın alma anlaşmasına uymayan Elon Musk'a açtığı davaya ilişkin açıklamada “kamuoyunda alay konusu haline getirerek şirkete zarar verdiğini” belirtti. Dava dosyasında ise “Tesla hisselerinin son dönemde değer kaybettiği ve Musk'ın da bundan dolayı anlaşmadan çekilmek istediği” ifadelerine yer verdi. Elon Musk ise dava açılmasına ilişkin Twitter hesabı üzerinden "Oh, ironi" paylaşımında bulundu.

Bazı uzmanlar, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçerek 1 milyar dolarlık ayrılık ücreti ödemek zorunda kalacağını hem de önemli bir yasal mücadele ile karşı karşıya kalacağını düşünüyor.