100 Bin Kişiyle Sınırlı 0.49 Faizli Ev Kredisi! Hiç Evi Olmayanları Devlet Destekleyecek

Devlet tarafından sağlanacak destekte aracı kurum Çevre Bakanlığı olacak. TOKİ Başkanlığı ile Ziraat Bankası aracılığıyla sağlanacak destek 2022 yılında 100 bin kişiyi kapsayacak. Hiç evi olmayanlar..
100 Bin Kişiyle Sınırlı 0.49 Faizli Ev Kredisi! Hiç Evi Olmayanları Devlet Destekleyecek

Hiç evi olmamış, daha önce kendisine ait ev almamış, şuanda başka konutu olmayan, gayrimenkulleri bulunmayanlar için sağlanacak devlet destekli kredide vatandaşların ev almaları sağlanacak.

Asgari ücret ile çalışanlar için 2+1 konut alımlarında geçerli olacak devlet desteğinde 0.49 faizli kredi verilecek.

Daha üst düzeyde geliri olanlar için ise 3+1 daireler için geçerli olacak kredide yine 0.49 faiz oranıyla kredi desteği sunulacak.

Devlet destekli konut kredisinde vatandaşlara ayrıca 240 ay vadeli ödeme planı sunulacak. İsteyenler geliri olanlar ise 120 ay ve 180 ay vade seçeneklerini de tercih edebilecekler. Bu kredi desteği için merak edilen soru ise ne zaman başlayacak? Emlak365.com / Özel Haberiyle sizlerle paylaşıyoruz.

3 KURUM DEVREDE: ÇEVRE BAKANLIĞI, TOKİİ, ZİRAAT BANKASI 0.49 FAİZLİ 240 AY VADELİ KONUT KREDİSİ VERİLECEK

Devlet destekli konut kredisinde en önemli veriler; bu destek kredisinin 2019 ve 2020 yıllarında sağlanmış olması ancak daha sonra araya pandeminin girmesi. Pandemi süreci ile ara verilen uygulama Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından organize edildi. İlk uygulamada kapsam sınırlı olurken ikinci uygulamada 100.000 kişi ev sahibi yapıldı. Üçüncü planlama; yani 2022 için de kontenjanın 100.000 olacağı daha önceden açıklanmıştı.

100 Bin Kişiyle Sınırlı 0.49 Faizli Ev Kredisi! Hiç Evi Olmayanları Devlet Destekleyecek

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDELEDİ, ÇEVRE BAKANI DETAYLARI AKTARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş aylarda devlet destekli konut sahibi olma projesine ilişkin konuşmasında; Sosyal Konut Projelerinin devam edeceği vurgusunda bulunmuştu. Yeni dönemde de sosyal konut projelerinin inşa edileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz bin kişilik bir kontenjan açıklamıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise uzun süre önce yapmış olduğu konuşmasında bu alanda çalışmaların devam ettiğini ilan etmişti.

100 Bin Kişiyle Sınırlı 0.49 Faizli Ev Kredisi! Hiç Evi Olmayanları Devlet Destekleyecek

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri kapsamında sağlanacak 0.49 faizli, 240 ay vadeli Ziraat Bankası ev kredisi için başvurular için henüz açıklama gelmedi. 2021 yılında pandemi arası verilen uygulamanın 2022'de yeniden başlaması beklenirken ekonomik koşulların oluşması ve projelere dair tüm çalışmaların tamamlanması bekleniyor. İlkbahar sonu yaz döneminde TOKİ Başkanlığı'ndan gelecek resmi duyuru sonrası başvuruların alınması da kuvvetle muhtemel. Son dakika gelişmesi olması durumunda da emlak365.com olarak anlık siz ziyaretçilerimizle paylaşacağız.