150 bin sosyal konut projesi hangi arsalarda yapılacak, neden açıklanmıyor?

150 bin konutluk dev sosyal konut projesinin yapılacağı arazilerin devlet sırrı gibi saklandığı bildirildi. Evi olmayanlar için yapılacak olan sosyal konutların inşa edileceği bölgelerde arazi fiyatlarının yükselmemesi için bölgeler saklanıyor.
150 bin sosyal konut projesi hangi arsalarda yapılacak, neden açıklanmıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 150 bin sosyal konut inşası için planlama hazırlıklarını sürdürüyor. Dar gelirli aileleri kira öder gibi ev sahibi yapacak bir sistemde satılacak olan konutların en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Vatandaşlar 20 yıllık taksitle, konut kredisi kullanmadan evlerini satın alabilecekler.

81 İLDE HAZİNE ARAZİLERİ MERCEK ALTINDA!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ’nin ortak bir çalışma yürüttüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Bu kapsamda Hazine arazileri mercek altına alındı. TOKİ bu arazileri tespit edip projelendirme yaparken vatandaşlar da arazilerin hangi bölgelerde olduğunu büyük bir merakla araştırıyorlar. Ancak sosyal konut projelerinin yapılacağı bölgeler bir sır gibi saklanarak bölgelerdeki arazi fiyatlarının yükselmesi engelleniyor.

DEVLET UCUZ ARSA SATIŞI DA YAPACAK!

Hazine arazileri sadece sosyal konutların inşası için kullanılmayacak. Aynı zamanda belirlenen Hazine arazilerindeki arsalar vatandaşlara belirli koşullarda ucuz fiyata satılacak. Bu arsaları satın alacak olan vatandaşlar da kendi evlerini inşa etme imkanı bulacaklar. Hatta toplu şekilde projeler için vatandaşlar büyük parseller satın alabilecekler. Büyükşehirlerde bu duruma uygun arsaların hangileri olduğu araştırılsa da bu bilgiler saklandığı için kimse ulaşamıyor. Fiyatların aşırı yükselmemesi için böyle bir tedbir uygulanıyor.

EYLÜL AYINDA 150 BİN KONUT PROJESİ AÇIKLANACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 150 bin sosyal konut projesini ne zaman açıklayacağı merak ediliyor. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamayı Eylül ayı içerisinde yaparak tüm detayları kamuoyuna ilan edecek. Proje kapsamında hiç evi olmayanlar ev sahibi olma imkanı bulacak. Aynı şekilde projede şehit ailelerine, gazilere, emeklilere, yeni evlenecek gençlere özel kota ayrılacak. Başvurular alındıktan sonra çekilecek olan kuranın neticesinde konut sahipleri belirlenecek. Bunun yanında altyapısı yapılmış konut arsası satışları da olacak.