8 il için TOKİ ucuz konut duyurusu! 2.199 TL taksitle 2+1, 2.696 TL taksitle 3+1 ev satışı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 8 ilde konut satışı yapılacağını duyurdu. TOKİ hangi illerde konut satışı yapacak? TOKİ aylık kaç TL taksitle konut satışı yapıyor?
8 il için TOKİ ucuz konut duyurusu! 2.199 TL taksitle 2+1, 2.696 TL taksitle 3+1 ev satışı!

Türkiye’de ev sahibi olmak için ödenmesi gereken tutarlar dar ve orta gelirliler için oldukça yüksek bir hale geldi. Bu vatandaşların ev sahibi olabilmelerinin tek yolu olarak TOKİ’den yapılan konut satışları kaldı. TOKİ inşa ettiği konutları dar ve orta gelirli ailelere çok kolay imkanlarla satıyor. Peki şu anda TOKİ hangi şehirlerde konut satışı yapıyor? TOKİ’nin yeni konut fırsatları nelerdir?

13 EYLÜL’DE TOKİ’NİN NDEV PROJESİ BELLİ OLACAK?

TOKİ’den ev satın almak isteyenler esasında beklemede kalmayı tercih ediyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül’de Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesini açıklayacağını söylemişti. Bu projenin içerisinde hem sosyal konutlar hem de konut yapılabilecek arsalar yer alacak. Ancak fiyatlar konusunda bir bilgilendirme henüz yapılmadı. 20 yıl vade ile satılacak olan bu konutlar ve arsalar için şimdilik çok sayıda belirsizlik var.

TOKİ’nin yeni sosyal konutların inşasına başlaması biraz zaman alacak. Önce proje açıklanacak ve ardından ihale süreçleri başlayacak. İhale süreçleri tamamlandıktan sonra ihaleleri kazanan firmalara yer teslimi yapılacak ve ardından inşaat başlatılacak. Sosyal konut inşaatlarının en erken Mart 2023’te başlayabileceği tahmin edilirken bu konutların teslimi 2025 veya 2026 yılını bulabilecek. Bu kadar süre beklemek istemeyenler ise TOKİ’nin şu anda satışını yaptığı konutlara ilgi gösteriyorlar.

TOKİ 8 İLDE KONUT SATIŞI YAPIYOR!

TOKİ’nin konut satışı yaptığı şehirler merak konusu oluyor. TOKİ tarafından yayınlanan konut satış ilanlarına göre Malatya, Kayseri, Karaman, Kahramanmaraş, Denizli, Balıkesir, Afyon, Adıyaman illerinde aktif olarak konut satışları devam ediyor. Bu konutları satın almak isteyenler başvuru yaparak ev sahibi olma imkanı bulabiliyorlar.

TOKİ KAÇ TL TAKSİTLE KONUT SATIYOR?

8 il için TOKİ ucuz konut duyurusu! 2.199 TL taksitle 2+1, 2.696 TL taksitle 3+1 ev satışı!

TOKİ tarafından yayınlanan konut satış ilanlarında bu konutların maliyetlerine dair de bilgiler yer aldı. Karaman Merkez’deki projeden konut satışı yapan TOKİ ödemelere dair detayları da açıkladı. Buna göre 2+1 evler 439 Bin TL’den, 3+1 evler 539 Bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldılar.

TOKİ yüzde 10 peşinat ödemesi yapanlara 180 ay vade imkanı sağlayacak. Bu şekilde 2+1 evler 2.199 TL’den, 3+1 evler 2.696 TL’den başlayan taksitlerle satılacaklar.