Arsası TOKİ'den! Ayda 1600 TL taksit ödeyen kendi evini kendisi yapacak

Ev sahibi olmak isteyenler için TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin yanı sıra bu sene bir ilk olarak 100 bin arsa satışı yapacağını duyurmuştu. TOKİ 100 bin arsa hangi illerde, arsaların satış fiyatı kaç TL?
Arsası TOKİ'den! Ayda 1600 TL taksit ödeyen kendi evini kendisi yapacak

TOKİ 2022 yılı için açıkladığı sosyal konut projesi ile büyük yankı uyandırırken bu sene 250 bin sosyal konutun yanı sıra aynı zamanda ilk kez 100 bin arsa ve 50 bin işyeri satışı da yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan satışlar için başvuru ekranları açılırken konut satışının yanı sıra arsa satışı için de yoğun başvuru yapılması bekleniyordu. 

İllere göre TOKİ'nin ucuz sosyal konut satışı yapılacağı iller ilan edilirken ucuz arsa satışı yapılacağı illerde açıklandı. TOKİ 100 bin arsa satışı için 41 ilde başvuruları alacak. Bu illerde yaşayan kişiler su, elektrik ve altyapı çalışmaları tamamlanan arsaların üzerine imar planına uygun evlerini kendileri inşa edecekler. 

TOKİ ARSA SATIŞLARI HANGİ İLLERDE, 100 BİN ARSA BAŞVURUSU YAPILACAK İLLER HANGİLERİ?

TOKİ'nin 100 bin arsa satışı için başvuru yapılabilecek iller ise şu şekilde açıklandı; Adana, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak. 

Arsası TOKİ'den! Ayda 1600 TL taksit ödeyen kendi evini kendisi yapacak

TOKİ İLK EVİM ARSA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ'nin ilk evim arsa projesi için başvuru şartları da belirlendi. Yapılan açıklamada 18 yaşını dolduran Türk vatandaşlarının başvuru yapacakları belediye sınırları içerisinde ikamet etmeleri, aylık gelirinin 16 bin lirayı aşamaması, kendisi, eşi ya da velayeti altındaki çocukları için tapusu olmaması, gecekondu kanunundan daha önce faydalanmamış olması şartları aranacak. 

TOKİ ARSA FİYATLARI NE KADAR, AYLIK TAKSİT KAÇ TL, BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ ilk evim arsa başvuruları 10 Ekim 2022 - 7 Kasım 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası Şubelerinden kabul edilecek. Müstakil konutların yapılacağı arsalar 350 ila 500 metrekare olarak belirlenirken bu arsaların satış fiyatları 192 bin 500 TL ve aylık taksitler ise 1.604 TL olarak belirlendi. 

Hisseli parseller ise 112 bin 500 TL'den başlarken aylık taksit ödemeleri 937 TL olacak. Bu arsaların büyüklükler ise 150 M2 olarak ilan edildi. Arsa başvurularının ardından kura çekimleri yapılarak hak sahipleri belirlenecek.