Bakan Kurum canlı yayında duyurdu! Hiç bir TOKİ konutu yıkılmadı

Bakan Kurum canlı yayına katıldı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerde hiçbir Toki konutunun yıkılmadığını dile getiren Kurum önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Kurum canlı yayında duyurdu! Hiç bir TOKİ konutu yıkılmadı

Bakan Kurum canlı yayında duyurdu! Hiç bir TOKİ konutu yıkılmadı: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayın programına katıldı. Bakan Kurum Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında hiçbir TOKİ konutunun yıkılmadığını dile getirdi. Kurum  "11 ilimizde 143 bin TOKİ konutumuz vardı. 1 tane vatandaşımızın burnu kanamadı. Hasar alan binalar elbette oldu ancak yıkılan binamız yok." ifadelerini kullandı. 

HİÇBİR TOKİ KONUTLAINDA YIKIM YOK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Depremzede vatandaşlara yapılacak olan yardımlar ile ilgili güncel bilgeler veren Kurum İstanbul'da da olası depreme karşı alınan önlemleri de duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden tam 11 il etkilendi. Bu illerde büyük yıkımlar meydana geldi. Yaşanan yıkımlar ile ilgili konuşan Bakan Kurum hiç bir Toki konutunun yıkılmadığını hasarların olduğunu fakat yıkımın olmadığını açıkladı.

Deprem bölgelerinde yapımına başlanan afet konutları ile ilgili konuşan Kurum bu konu ile ilgili ise şu ifadelere yer verdi; "Bir depremzede olarak çadırkentte, konteyner kentte yaşasaydınız, ne olmasını isterseniz onun inşasını hızlı bir şekilde yapın dedik ekip arkadaşlarımıza. Tamamlandıkça vatandaşlarımızı çadırlardan konteynerlere alacağız." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ilk zamanlar enkazların başına çadır kurulduğunu söyleyen Kurum vatandaşın enkaz başında beklemesi için çadırların kurulduğunu fakat o vatandaşlara da en kısa sürede konteyner verileceğini söyleyen Kurum konuşmalarına şöyle devam etti;

"Yığma malzeme, çelik gibi malzemelerden de yapıyoruz  konteynerleri. 11 ilimizde nerede ihtiyaç varsa, AFAD'ın kurduğu, bağışçıların kurduğu yapıların kurulumunu başlattık. Prefabrik, tuğla, çelik yapılar da var içlerinde." dedi.