Bakan Kurum duyurdu! 19 Eylül tarihi itibariyle TOKİ'ye yapılan toplam başvuru sayısı belli oldu

TOKİ sosyal konut başvurusu rekor kırmaya devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son dakika açıklaması yaparak toplam başvuru sayısını duyurdu. TOKİ'ye kaç kişi başvuru yaptı, toplam başvuru sayısı kaç?
Bakan Kurum duyurdu! 19 Eylül tarihi itibariyle TOKİ'ye yapılan toplam başvuru sayısı belli oldu

13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 250 bin sosyal konut projesi için başvurular 14 Eylül 2022 Çarşamba günü itibari ile kabul edilmeye başlanmıştı. Projede daha bir haftalık süre dolmadan yapılan başvuru sayısı rekor kırdı. 

TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU, TOPLAM BAŞVURU SAYISI KAÇ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat  Kurum sosyal medya hesabından yaptığı resmi açıklama ile toplam başvuru sayısını duyurdu. Bakan Kurum yaptığı paylaşım ile "Milletimizin İlk Evim İlk İş Yerim projemize inancı tam. Projemize başvuranların sayısı 3.5 milyona yaklaştı. Saat 09.00 itibarıyla başvuru sayısı tam olarak 3 milyon 466 bin 250. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu güveni boşa çıkarmayacağız" diyerek toplam başvuru sayısının 3 milyon 466 bin 250 olduğunu açıkladı. 

TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişiler için 81 il genelinde açılan başvuru ekranı 31 Ekim 2022 tarihine kadar açık olacak. Başvuru yapan kişiler arasında hak sahipleri kura çekimi ile belirlenecek.