Bakan Kurum duyurdu! Altı dükkan üstü daire dönemi kapanıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile birlikte yeni yapılacak olan evler için yapılacak olan değişikliklerden bahsedildi.
Bakan Kurum duyurdu! Altı dükkan üstü daire dönemi kapanıyor!

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından bugün yapılan açıklamalar ile birlikte depremin ardından yapılan konutlar hakkında yeni bilgilere yer verildi. Sabah'a konuşan Bakan Kurum Gaziantep'te meydana gelen depremin ardından Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki barınma merkezlerini inceledikten sonra yeni konutların inşası hakkında da bilgiler verildi. 

3-4 KATI GEÇMEYECEK BİNALAR İNŞA EDİLECEK! 

Bakan Kurum tarafında yürütülen çalışmalarda binaların nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler verilerek "Şehrin 100 yılını, tüm ihtiyaçlarını, buranın kültürünü yaşatacak ve daha güzelini yapabilecek anlayışla planlamaları başlattık. Depremin ağır hasar verdiği yerlere de yeni bir master plan çalışması yapıyoruz. Bu çalışma çerçevesinde vatandaşlarımızın, şehrimizin ihtiyaçlarını içerecek anlayışla Türkiye'deki tüm mimarlarımızla bu işin en ileri gelenleriyle birlikte ortak bir çalışma başlattık. Bu kapsamda deprem sebebiyle oluşan yeni kırıklar dahil zemini her türlü ayrıntılarıyla birlikte mikro- bölgeleme ve ayrıntılı jeolojik etüt raporlarıyla, zemin etüt raporlarıyla hocalarımızla, jeologlarımızla, jeofizik mühendislerimizle inceliyoruz. En doğru, en sağlam zemine ve o zemine göre yapılaşmayı seçerek, radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle yöresel mimariye uygun, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek konutlarımızın inşasının sürecini de eş zamanlı inşallah yürütüyor olacağız." şeklinde açıklamalarda bulunuldu. 

APARTMAN ALTI DÜKKAN DEVRİ KAPANNIYOR! 

Binaların yapılış tarzında da değişikliklerin yaşanacağından bahseden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "1 ay içinde ilk temeller yükselecek. Deprem bölgesinde 2-3 ay içinde kalıcı ve güvenli konutların şantiyeleri görülecek." ifadelerinin yanı sıra  "Altı dükkân, üstü daire döneminin ise kapanacak." şeklinde konuştu. 

Tüm bunların yanı sıra ise o bölgede yaşayan ve deprem nedeni ile kentlerde yaşamaya korkan vatandaşlar için Bakan Kurum "Vatandaşımız müsterih olsun. Zeminin sağlamlığından, kullanılacak inşaat malzemelere kadar her türlü ayrıntıyı düşünüyoruz. Hassas davranıyoruz"  şeklide ifadelere yer vererek vatandaşların bu konuda güvende hissedebileceğinden bahsetti.