Bakan Kurum duyurdu! Yeni TOKİ kura tarihleri açıklandı İzmir İstanbul çekilişi ne zaman?

Kahramanmaraş depremi nedeni ile zorunlu olarak ertelenen TOKİ kura çekilişi Mart 2023 takvim tarihi için son dakika açıklaması yapıldı. İzmir, Afyon, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ kura tarihi açıklandı.
Bakan Kurum duyurdu! Yeni TOKİ kura tarihleri açıklandı İzmir İstanbul çekilişi ne zaman?

Bakan Kurum duyurdu! Yeni TOKİ kura tarihleri açıklandı İzmir İstanbul çekilişi ne zaman? 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından 250 bin sosyal konut projesi kura çekimine ara verildiği açıklanmıştı. 

Asrın felaketi olarak anılan deprem sonrasında zorunlu olarak ara verilen kura çekilişlerinin yeni başlayacağı tarih başvuru yapan milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyordu. Konu hakkında son dakika açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. 

TOKİ ANKARA, İSTANBUL KURA ÇEKİLİŞİ TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "İlk Evim İlk İş Yerim projemizde arsa kuralarımız Ankara ile yeniden başladı. Çarşamba günü de konut kuralarımıza kaldığımız yerden, İzmir ve Afyon ile devam edeceğiz. TOKİ’mizle sosyal konutlarımızı da afet konutlarımızı da hızla tamamlayacağız" diyerek İzmir kura çekilişi tarihini 8 Mart 2023 Çarşamba günü olarak ilan etti. 

8 - 14 Mart 2023 tarihleri arasında İzmir TOKİ kura çekilişi, 

8 - 9 Mart 2023 tarihleri arasında Afyon TOKİ kura çekilişi, 

11 Mart 2023 tarihinde Edirne TOKİ kura çekilişi, 

12 Mart 2023 tarihinde Kırklareli TOKİ kura çekilişi, 

13 -14 Mart 2023 tarihleri arasında Tekirdağ TOKİ kura çekilişi yapılacak.