Bakan Kurum TOKİ binalarının nasıl sağlam kaldığını açıkladı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından TOKİ binalarının hiçbir hasar almaması gündeme gelmişti. Bu konu hakkında ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı.
Bakan Kurum TOKİ binalarının nasıl sağlam kaldığını açıkladı!

Yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından on binlerce bina yerle bir oldu. Durum bu şekilde iken depremin etkisinin görüldüğü 11 ilde depremden hiçbir TOKİ binası etkilenmedi. Sosyal medyada da gündeme geldi. Gündeme gelen bu konunun ardından ise uzun bir süre TOKİ konutlarının nasıl yapıldığı konuşulmaya başlandı. Durum bu şekilde olunca da yapılan incelemelerin yanı sıra TOKİ konutlarının nasıl bu kadar sağlam ve dayanıklı olduğunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. 

TESPİTLER DEVAM EDİYOR! 

Depremin en çok etkisinin görüldüğü 11 ilde hasar tespit çalışmaları ile yerleşim yerlerinde bulunan depremzede vatandaşlara verilen destek devam ediyor. Durum bu şekilde ilen bir yandan da Bakanlıklar tarafından alınan karar ile depremzede vatandaşların daha rahat edebilmesi için yeni yapıların fay hattından uzak bir şekilde yapılmaya başlanacağı öğrenildi. 

Tüm bunların yanı sıra da deprem bölgelerinde enkazlardan alınan örnekler ile binaların nasıl bu kadar hasar gördüğü konusunda da incelemelerin yapılmaya başlandığı ifade edildi. Son olarak ise gelen yeni açıklamalar doğrultusunda konut yapımlarının uygun yapılıp yapılmadığı konusunda kusur bulunan yapıların müteahhitlerinin de tutuklanmaya başlandığı ifade edildi. 

TOKİ BİNALARI NASIL SAĞLAM KALDI? 

Pek çok binanın yıkıldığı bu bölgelerde neredeyse sadece TOKİ konutlarının sağlam kalmasının ardından konu hakkında merak edilenler de artmıştı. Merak edilen bu konuların ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından sosyal medya hesabından konuya ilişkin "TOKİ binaları nasıl sağlam kaldı? Doğru zemin, doğru teknikle. İstişareler sonucu belirlediğimiz yeni yerleşim yerlerimizde de doğru zemini bulmak için mikro bölgeleme ve zemin etüdü çalışmalarımız hızla devam ediyor." ifadelerine yer verildi.