Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: TOKİ sosyal konut fiyatları için 240 ay vadeli aylık taksit tutarı kaç TL olacak?

150 bin sosyal konut projesinde TOKİ konut fiyatları için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum beklenen son dakika açıklamasını yaptı. TOKİ 150 bin sosyal konut projesi ev fiyatları ve aylık taksit tutarı kaç TL, ne kadar olacak?
Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: TOKİ sosyal konut fiyatları için 240 ay vadeli aylık taksit tutarı kaç TL olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ sosyal konut projeleri ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen kampanyada 81 il genelinde ucuz konut projesi hiç evi olmayanlara ve ilk kez ev sahibi olacaklara ucuz fiyatlarla satışa sunulacak. 

Proje hakkında yapılan son açıklamada tüm detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül 2022 tarihinde ilan edileceği duyurulmuştu. Bugün ise son dakika açıklaması ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Bakan Kurum tarafından yapılan yeni açıklamaların detayları haberimizde... 

TOKİ 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE SON DETAYLAR! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulacak olan 150 bin sosyal konut projesi hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Murat Kurum "Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak" dedi. 

 TOKİ EVLERİ İÇİN AYLIK TAKSİT KAÇ TL OLACAK?

Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" diyerek taksit tutarı hakkında bilgi verdi. Buna göre TOKİ konut projesinde belirlenen 14 bin TL gelir sınırı üzerinden hesaplama yaparsak TOKİ'nin alt gelir grubu konut projesi için en yüksek aylık taksit tutarı 4 bin 200 TL olarak belirlenecek.