Bakan Kurum'dan sonra dakika duyurusu TOKİ arsa ve işyeri başvuru sayısı açıklandı! TOKİ'ye kaç kişi başvurdu?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum merak edilen rakamları duyurdu. İlk evim ilk işyerim kampanyasında toplam başvuru sayısı açıklandı.
Bakan Kurum'dan sonra dakika duyurusu TOKİ arsa ve işyeri başvuru sayısı açıklandı! TOKİ'ye kaç kişi başvurdu?

İlk evim ilk işyerim projesinde ilk olarak konutların son başvuru tarihi dolmuş son olarak ise işyeri ve arsa başvuruları bitmişti. Konutlarda kura çekimleri 7 Kasım tarihi itibari ile başlarken işyeri ve arsalarda ise kura çekimleri için takvimin açıklanması bekleniyordu. 

Konu hakkında son dakika açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Bakan Kurum yaptığı açıklamasında hem arsa projesine hem de işyeri projesine başvuru yapan kişilerin sayılarını duyurdu. Detaylar haberimizde... 

BAKAN KURUM DUYURDU: TOKİ'YE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesi kapsamında bu sene ilk kez arsa ve işyeri için de başvuruları kabul etti. Bakan Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "İlk Evim İlk İş Yerim projemizde arsa ve iş yerine başvuru sayılarımız da netleşti. 1 milyon 177 bin 56 vatandaşımız arsaya başvurdu. Müstakil arsa için 956 bin 79 Müşterek arsa için 220 bin 977 başvuru oldu. İş yeri için ise 73 bin 135 başvuru var. Şimdiden hayırlı olsun" diyerek toplam iş başvurusunu açıkladı. 

TOKİ'nin satışa sunulan müstakil arsaları için 956 bin 79 kişi başvuru yaparken işyeri başvurusu için ise toplam rakam 73 bin 135 kişi olarak ilan edildi. Hak sahiplerinin belirleneceği kura takvimi ise henüz açıklanmadı.