Bakan Özhaseki 200 bine yakın konutun ihalesinin yapıldığını duyurdu!

Bugün kentsel dönüşüm projesi kapsamında konuşan Bakan Özhaseki önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Özhaseki 200 bine yakın konutun ihalesinin yapıldığını duyurdu!

TOKİ'nin temel atma töreni için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın katılımıyla Erzincan'da bir araya gelindi. Burada Bakan Özhaseki tarafından önemli açıklamalarda bulunuldu.

"TOKİ'NİN YAPTIĞI EVLER ÖRNEK OLMALIDIR"

6 Şubat depreminde TOKİ konutlarının sağlamlığının bir kez daha test edilmesinden bahseden Özhaseki, "Özellikle 2000'den önce yapılmış şehirlerimizin belki statik hesapları daha hassas yapılamadığı için de depreme maruz olduğunda sıkıntılı gibi gözüküyor. Belki fakirlikten, garip insanlar, küçük evler ve basit evler yapmış olabilir. Ama biz bundan sonra hem deprem bölgesinde hem depreme maruz olacak işte Erzincan gibi bölgelerimizde öyle güzel yerler yapmalıyız ki orada Japon vatandaş ne kadar rahat ediyorsa, dönüp orada deprem oluyor diye korkudan kendini camdan aşağı atmıyorsa, biz ondan daha emin bir vaziyette buralarda oturmalıyız. İnşallah bu amaçla da bu duygularla da bu evleri inşa etmeye çalışıyoruz. Sadece deprem bölgesinde değil evet orada hassas bir durum var. 1 milyon 900 binden fazla vatandaşımız evlerinin dışında, onları biran önce evlerine taşıyacağız, evlerini yapıp. Onun dışındaki Erzincan, Elazığ gibi çevredeki tüm illerimizde de kentsel dönüşümü sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu güzel evleri yapacağız, vatandaşımızı buraya taşıyacağız. Onlar güvenli bir vaziyette oturacaklar, bizlere de dua edecekler." dedi.

200 BİNE YAKIN KONUTUN İHALESİ YAPILDI!

Son olarak 'Yerinde Dönüşüm Projesi' ile birlikte ihalesi tamamlanan konutlardan bahseden Bakan Özhaseki, "Depremden etkilenen illerde 200 bine yakın konutun ihalesi yapıldı. Rezerv alanlarda o konutlar yükseliyor. İki, üç ay sonra zaten teslimler de başlayacak. Bir taraftan da özellikle 'yerinde dönüşümü yapalım' diye gücü yeten vatandaşlarımız, 'biz onları destekleyelim, evlerini yapsınlar' diye de yeni bir proje başlattık. 200 binden fazla insan da bizim 'Yerinde Dönüşüm' projemize 'evet siz bizi destekleyin biz yaparız' diyerek devam ettiler. Israrla dedik ki, 'bak bundan sonra bize ısrar etmeyin. Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Zemini müsait olmayan yerlere, fay hattının olduğu yerlere, dere yataklarını asla ve asla yapılaşma olmayacak ve yaptırmayacağız.' Kim ne derse desin yaptırmayacağız. 'Biz güvenle evlerimizde oturmak istiyoruz' dedik." şeklinde konuştu.