Bakan Özhaseki tarih vererek deprem konutlarının teslim edileceği tarihi açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının teslim edileceği tarihi açıkladı.
Bakan Özhaseki tarih vererek deprem konutlarının teslim edileceği tarihi açıkladı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından bakanlık tarafından vatandaşlara yeni konutların yapılmaya başlandığı duyurulmuştu. Yapılan açıklamalarda yakın tarihte 200 bin konutun teslimi için çalışmalara başlandığı ifade edilmişti. Konu ile ilgili detaylardan bugün de bahseden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, konutların teslim edileceği tarihten de bahsedildi.

HASARIN GİDERİLMESİ LAZIM!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki depremin yarattığı hasar hakkında "Bu depremlerden 14 milyon insanımız etkilendi. 18 şehirde hissedildi ve hasarlar var. Orada 680 bin civarında konut yıkıldı. 170 bin kadar da dükkan, iş yeri, ahır gibi tek katlı yerlerimiz yıkıldı. Bu, büyük bir hasar. 50 binden fazla canımızı toprağa verdik. Bunun acısını zaten söylemeye gerek yok. Maddi hasarı sorarsanız 100 milyar doların üzerinde olduğu her seferinde ifade ediliyor. Kolay değil. Bu para harcanacak ve nihayetinde bütçeye yük olarak geliyor. Enflasyonu dizginlemede de maliyenin işini iyice zorlaştırıyor. Ama o hasarın giderilmesi lazım." şeklinde konuştu.

KONUTLARIN TESLİM EDİLECEĞİ TARİH AÇIKLANDI!

Deprem konutlarının ne zaman teslim edileceğinin merak edilmesi üzerine ise "İnşallah onlar 3 ay sonra başlamak üzere peyderpey sahiplerine, hak sahiplerine dağılacak. Bu arada yerinde dönüştürmek isteyenlere de destek vereceğiz dedik. 200 binden fazla vatandaşımız da 'Evet, biz yerinde yapacağız. Bize destek verin' dediler. Onlar için de zaten şimdi çalışma başlıyor. Kurallarımızı koyduk. Yapacaklarımızı ifade ettik. Orada çok hızlı vaziyet alarak devlet ve hükümet olarak ne yapılması icap ediyorsa emin olun en hızlı biçimde yapıyoruz. Her gittiğimiz yerde de vatandaşlar bizlere teşekkür ediyor, 'Allah razı olsun' diyorlar. Biraz belki fedakarlık ediyoruz. Nihayetinde bizim bakanlık başka belediye başkanlarına da kredi veren, hibe veren, işlerine yardımcı olan bir bakanlık. Bu dönemde veremiyoruz. Gelen arkadaşlara 'kusura bakmayın' diyoruz. Deprem diye bir gerçeklik var. 'Deprem bölgesinde insanlar orada bizden yardım beklerken başka taraftaki projelere para ayıramıyoruz' diyoruz. Onlardan da anlayış bekliyoruz. Hakikaten şu anda 1 milyon 900 binden fazla insan evinde değil ve dışarıdaysa, konteyner kentinde yaşıyorsa veya kira parasını veriyorsa onları evlerine oturtmadan başka projelerin peşinde koşmak çok doğru olmaz. Biz önce o borcumuzu ödemeliyiz. O insanlar güvenle evlerine oturmalılar, sonra bize dua etmeliler." ifadeleri ile 3 ay içerisinde 200 bin konutun tamamlanarak teslim edilmesinin beklendiği öğrenildi.