Bakan Özhaseki'den TOKİ konut açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından bugün TOKİ tarafından yapılan konutlara ilişkin açıklama geldi.
Bakan Özhaseki'den TOKİ konut açıklaması!

Başta deprem bölgeleri olmak üzere 81 ilde son dönemde yoğun faaliyet gösteren TOKİ hakkında bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda TOKİ'nin son zamanlarda uygun fiyatlı satışa sunduğu konutlardan bahsedildi.

SOSYAL KONUT PROJELERİNE DEVAM EDECEĞİZ!

Vatandaşların en fazla ilgisini çeken projelerden biri olan sosyal konut projeleri hakkında konuşan Özhaseki, "Bakanlığımızın yüz akı olan TOKİ, özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için ürettiği konutlarla büyük bir teveccüh görüyor. Yuva kuran liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla güçlü ve daha yaşanabilir şehirler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılmayan TOKİ konutları, depreme karşı sağlam oluşuyla da milletimizin takdirini topladı. TOKİ'miz eliyle, sosyal konut projeleri, kentsel dönüşüm uygulamaları ve afet konutlarının inşası başta olmak üzere ortaya koyacağımız çalışmalarla sağlam, yatay mimariye uygun, çevre dostu konutlar inşa etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

1 MİLYON 270 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ!

Faaliyete geçen konutlar hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, "Vatandaşlarımızın düşük peşinat ve uzun vadeyle ev sahibi olabilmeleri için TOKİ Başkanlığımız eliyle 1 milyon 270 bin konut, 37 bin 760 sosyal donatı ürettik. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalara kavuşturduk." diyerek yapılan afet konutlarını ise şu şekilde sıraladı;

"TOKİ, bugüne kadar afetler sonrası 190 bin 402 konut inşa etti. Bu kapsamda TOKİ, Bingöl'de 2 bin 857, Kütahya Simav'da 928 , Van-Edremit'te 17 bin 504 konut ile 2020 Elazığ depremi sonrası, 25 bin 475 konut, Malatya depremi sonrası 8 bin 618 konut, İzmir'de 5 bin 61 konut, Giresun-Kastamonu-Sinop-Bartın- Rize'de sel afeti sonrası 2 bin 219 konut, Antalya-Muğla yangınları sonrası 1394 konut yaptı."

Yapılan bu çalışmalara devam edileceği ifade edilerek vatandaşlara özellikle de 6 Şubat depreminin ardından konutların tamamlanarak teslim edileceğinden bahsetti.