Bakanlık depremzede vatandaşlar için 1 milyon TL destek verecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından depremin etkilediği illerde konut yapımlarının devam edeceği ve vatandaşlara de destek verileceği ifade edilmişti.
Bakanlık depremzede vatandaşlar için 1 milyon TL destek verecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından milyonlarca vatandaş için depremin olumsuz etkilerinden kurtulmak için çalışmalar başlatılmıştı. TOKİ tarafından depremden etkilenen 11 ile konut yapımları devam ederken bir diğer yandan depremzede vatandaşlar için yeni desteklerin de sunulacağı öğrenildi. Yapılan son açıklama ile birlikte kendi evini kendi inşa etmek isteyen depremzede vatandaşlar için 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi desteği olmak üzere toplamda 1 milyon TL destek verileceği öğrenildi.

BAKAN AÇIKLAMIŞTI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından daha önce yapılan açıklamalarda kendi evini kendi yaptırmak isteyenler için destek verileceği, "Bir taraftan da yıkılan evlerin yerine, yeniden yapılabilmesi, vatandaşlarımızın bir an önce o kalıcı konutlara çıkabilmesi için de şantiyeleri geziyorum. Hızlı davranmaya çalışıyoruz. Kolay değil karşımıza çıkan tablo şu. Yaklaşık 650 bağımsız birim, ev olarak yapılmak zorunda. Ya yıkılmış ya yıkılacak ağır hasarlı veya bina ayakta ama yakın zaman içerisinde yıkılması gerekiyor. O tür konutların sayısı 650 bin. Ortalama rakamlar söylüyorum 200 bine yakın da iş yeri, depo, ahır gibi yerler var. Yani 850 bin bağımsız birimi yapmak durumundayız. Bir kısmının inşaatları başladı, hızla devam ediyor hatta ufak tefek teslimatlar da oluyor. Bir kısmı başlayacak. Bayramdan sonra da yeni bir usule geçip eğer vatandaş kendi evini kendi yerinde yapmak istiyorsa devletin ona nasıl yardım edeceği hususunu da açıklayacağız. İnşallah onlar da devreye girdiğinde çok kısa süre içerisinde bu şehirlerimizde bu ilçelerimizde hayatı normale döndürmenin yollarını arayacağız. Onun için çalışıyoruz." şeklinde ifadeler ile açıklanmıştı.

1 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK!

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda bu desteğin de gündeme geldiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme taşınan bu destekte kendi evini kendi yaptırmak isteyen vatandaşlar için 500 bin TL hibe ile birlikte 500 bin TL kredi desteğinin verileceği öğrenildi.

Yakın zaman içerisinde vatandaşlara duyurulması beklenen bu desteğe yönelik merak edilenler sürse de konu ile ilgili detaylar ve başvuru koşullarına henüz detaylı bir şekilde ulaşılamadı.