Çevre Bakanı açıkladı! TOKİ sosyal konut başvurunuzu hemen kontrol edin, elenmiş olabilirsiniz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ sosyal konut projesi ile alakalı olarak yeni açıklamalarda bulundu. TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuru süresi uzatılacak mı?
Çevre Bakanı açıkladı! TOKİ sosyal konut başvurunuzu hemen kontrol edin, elenmiş olabilirsiniz!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile alakalı olarak başvuru süreci devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal konutlar ile alakalı yeni açıklamalarda bulundu. Vatandaşların sosyal konutlara çok büyük bir ilgi gösterdiklerini söyleyen Bakan Murat Kurum yeni gelişmelere dair de bilgiler verdi.

BAŞVURULAR İPTAL EDİLMEYE BAŞLANDI!

Sosyal konutlar için başvurulara dair son rakamları açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Şu anda vatandaşlarımızdan sosyal konutlar için başvuruları almaya devam ediyoruz. Başvuru sayıları 5 milyona dayandı. 2 milyona yakın gencimiz sosyal konut almak için başvuruda bulundu. Hatta 5 milyon rakamının biraz üzerine çıktık. Bu başvuruları alırken bir de değerlendirme sürecimiz oluyor. Vatandaşımız başvuru yapıyor ama kriterleri karşılamadığı için başvurusunu iptal edip onu eliyoruz.” dedi.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILACAK MI?

Sosyal konut projesi başvuru süresine dair açıklama yapan Bakan Murat Kurum, “25 Ekim’de Ankara’da 5 bin konutun Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile temelini atacağız. Aynı anda farklı illerde de sosyal konutların temellerini atmış olacağız. Sosyal konut başvuruları için süre uzatımı ile alakalı bir karar henüz almadık. Şu anda başvurusu süresini uzatmak gibi bir plan yapmıyoruz. Eğer başvurusu süresini uzatmak gibi vatandaşımızın bir talebi olursa onu da değerlendiririz. Ancak şimdilik böyle bir ihtiyaç da yok kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.

ARSA BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

TOKİ sosyalş konut projesi kapsamında arsa başvurularını da almaya başlayacaklarını açıklayan Bakan Murat Kurum, “10 Ekim’den itibaren arsalar için başvuruları almaya başlayacağız. Bu başvurular da 7 Kasım’a kadar sürecek. Bu başvurular tamamlandıktan sonra kura çekimi aşamasına geçeceğiz. Bizim isteğimiz bu noter kurası aşamasını coşkulu ve adaletli bir şekilde tamamlamak. Tek bir vatandaşımızın dahi haksızlığa uğramasına izin vermeyiz. Konutları da 2 yıl içerisinde yapıp teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.