Çevre Bakanı duyurdu! Cumhurbaşkanı TOKİ sosyal konutlar için yeni açıklama yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal konut projeleri ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. Bakan Murat Kurum açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir müjde vereceğini ilan etti.
Çevre Bakanı duyurdu! Cumhurbaşkanı TOKİ sosyal konutlar için yeni açıklama yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün Gaziantep’te bakanlığın bazı projelerinde incelemelerde bulundu. Bu ziyaret sırasında bir de açıklama yapan Bakan Murat Kurum merakla beklenen sosyal konut projesi ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir müjde vereceğini duyurdu.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK!

Yoğun bir şekilde sosyal konu talebi aldıklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İktidarımız boyunca vatandaşlarımızın sosyal konut taleplerine Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konutlarını yaparak karşılık verdik. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut sorununa dair yeni bir müjde verecek. Eylül ayında yeni bir sosyal konut atılımına başlıyoruz. Bu proje o kadar büyük olacak ki Cumhuriyet tarihinde bir benzeri olmayacak. 81 ilde sosyal konutlar inşa edeceğiz ve vatandaşlarımıza düşük taksitlerle satacağız.” dedi.

SANAYİ SİTELERİ İÇİN YENİ PROJE BAŞLIYOR

Sosyal konutların yanında sanayi sitelerine de projelendirme yaptıklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ağustos ayı içerisinde Türkiye genelini kapsayacak şekilde yeni bir sanayi sitesi projesini ilan edeceğiz. Sanayiciler daha huzurlu bir ortamda üretim yapacaklar. Şehrin içinde kalan sanayi alanlarını bu proje ile şehrin dışına taşıyacağız. Gaziantep’te bunun bir benzerini yaptık. Hazine arazisini sanayi sitesi olarak uygun bedellerle istediler. Biz de 150 bin kardeşimizi istihdam etme şartı ile bunu verdik. Sonuçtaki başarıyı görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN AYRINTILARI NELERDİR?

Sosyal konut projesine dair detaylar henüz ortaya çıkmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum projeye dair genel açıklamalar yapsa da projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Şu ana kadar kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Türkiye’nin 81 ilinde sosyal konut projeleri yapılacak, bu konutlar hiç evi olmayan vatandaşlara satılacak, gençlere, yeni evleneceklere, şehit ailelerine, emeklilere, gazilere özel kontenjan ayrılacak ve ödemeler 20 yıllık vadeye yayılarak taksit miktarı düşürülecek.