Çevre Bakanı Murat Kurum dev sosyal konut hamlesi için gün ve saat açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesine dair açıklamalarda bulundu. Geri sayımın başladığını söyleyen Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapacağı saati ilan etti.
Çevre Bakanı Murat Kurum dev sosyal konut hamlesi için gün ve saat açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce duyurduğu ama projenin detaylarına dair açıklamalarının ileri bir tarihe bırakıldığı 81 ilde sosyal konut projesi ile alakalı olarak geri sayım başladı. 13 Eylül Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan dev projeye dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir açıklama yaptı.

1 MİLYON 170 BİN SOSYAL KONUT YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2002’de verdiği sözü hatırlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız 2002’de ev sahibi olmayan, yeni yuvasına kavuşmayan tek bir dar gelirli vatandaşımız kalmayacak demişti. Bu sözden hareketle o günden itibaren sürdürdüğümüz sosyal konut seferberliği ile bugün tam 1 milyon 170 bin sayısına ulaşmayı başardık.” dedi.

TOKİ’nin yüz binlerce vatandaşı sağlıklı, güvenli ve modern evlere kavuşturduğunu belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sosyal konut hamlesinde artık zirve olacak bir adım atıyoruz. 13 Eylül Salı günü Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Açıklanacak olan bu sosyal konut projesi ile gençlerimize, emeklilerimize, engelli kardeşlerimize, şehit ve gazi ailelerimize yeni yuvalar armağan etmenin, yeni iş yerleri kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu hep beraber yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

SALI GÜNÜ SAAT 14:00'DA DEV SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLANACAK

Açıklanacak olan projesinin sadece konut projesi olmayacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum , “Yuva kuran liderimiz, büyük Türkiye’nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği yeni müjde ile milletimiz yeni yuvalarına kavuşacaklar. Bununla beraber yeni istihdam alanları oluşacak. Milli ekonomimiz çok daha güçlü bir hale gelecek. Türkiye mutlu aileler ile çok daha yüksek hedeflerine ulaşacaktır. 13 Eylül Salı günü saat 14:00’da yüz binlerce ailemizin ev sahibi olmalarının heyecanını hep beraber yaşayacağız.” dedi.