Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! TOKİ İlk Evim İlk İşyerim arsa ve işyeri son başvuru tarihi uzatıldı

TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim projesinde arsa ve işyeri başvuru tarihlerinin uzatıldığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa ve işyeri başvurularında süre uzatımı kararı verdiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! TOKİ İlk Evim İlk İşyerim arsa ve işyeri son başvuru tarihi uzatıldı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan İlk Evim İlk İşyerim ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı açıklamalarda bulundu. TOKİ’nin gerçekleştireceği projede yol haritasını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan arsa ve işyeri için son başvuru tarihinde değişiklik yapıldığını da söyledi.

SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI

Dev bir proje açıkladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bizim açıkladığımız İlk Evim İlk İşyerim projesi dev bir projedir. Kolay değil 2 yılda 250 bin adet konut yapıp vatandaşa teslim etmek. Bu projenin bir de arsa ve işyeri aşamaları var. Biz tecrübemizle bu işin altından kalkarız. Zaten başvuru sayılarına baktığımızda vatandaşımız bize bu konuda inanmış, güvenmiş.” dedi.

Sosyal konutların yapımına dair de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “500 bin konut yapacağız dedik. Allah nasip eder seçim biter ve bu süreçte zaten inşaatlar devam edecek. Seçimden sonra da çalışmalar sürecek. Bir planlama yapıldı. O takvim içerisinde konutlar inşa edilip vatandaşlarımıza en geç 2025’e kadar teslim edilecektir. İlk etapta 250 bin konut inşa edeceğiz. Sonrasında bir 250 bin konut projesi daha açıklayıp onu da 2 yıl içerisinde vatandaşımıza teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Arsa ve işyeri ile alakalı da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece sosyal konut değil bunun bir de arsa ve işyeri boyutu var. 1 milyon arsayı vatandaşımıza vereceğiz. Altyapısını biz devlet olarak hazırlayacağız. Bu arsaları alan vatandaşlarımız kendi evlerini kendileri yapacaklar. O da onlar için ayrı bir fırsat olacak. İnşallah bunu da kura ile belirleyeceğiz ki herhangi bir sıkıntı yaşamayalım. Bu proje ile seçimden sonra yeni bir hızla Türkiye Yüzyılı’na ayrı bir destek sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

SON BAŞVURU TARİHİ UZATILDI!

Arsa ve işyeri başvuru tarihlerine dair alınan yeni kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arsa ve işyeri başvurularımız devam ediyor. Bunun için vatandaşlarımız 7 Kasım’a kadar başvuru yapabilecektiler. Şimdi yeni bir karar aldık. Arsa ve işyeri satın almak isteyen vatandaşlarımız için son başvuru tarihini uzatıyoruz. 7 Kasım olarak belirlediğimiz son başvuru tarihini 15 Kasım’a çekiyoruz. Vatandaşlarımız bu tarihe kadar arsa ve işyeri başvurusu yapabilecekler.” dedi.