Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi sosyal konut projesi açıklaması yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ’nin sosyal konut projesinin bir parçası olan arsa satışlarına dair şartların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi sosyal konut projesi açıklaması yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin sosyal konut projesine dair yeni açıklamalar yaptı. Büyük bir taleple karşılaşan sosyal konut projesinde başvuru süresinin devam ettiğini belirten Bakan Murat Kurum artık sıranın altyapılı arsaların satışına geldiğini ifade etti.

ARSA SATIŞLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Arsa satışlarının da büyük bir talep göreceğinde şüphe duymadıklarını söyleyen Çevre Bakanı Murat Kurum, “Kendi evlerini yapmak isteyen vatandaşlarımız için altyapılı arsalar üretiyoruz. Vatandaşlarımız isterlerse ikamet ettikleri illerde veya ilçelerde isterlerse de nüfusa kayıtlı oldukları illerde ve ilçelerde bu arsaları satın alabilecekler. Arsalara dair rakamlarımız netleşmek üzere.” dedi.

CUMHURBAŞKANI PAZARTESİ AÇIKLAYACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapacağını belirten Çevre Bakanı Murat Kurum, “Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız yine milletimize güzel haberler verecektir. Sosyal konut arsa başvurularının detaylarını Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Vatandaşlarımızın hangi koşullarda bu arsaları satın alabileceklerini etraflıca Cumhurbaşkanımız duyuracak. Ondan sonra da başvurular yapılmaya başlanacak.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT İNŞAATLARI BAŞLIYOR!

Sosyal konut projesi için 25 Ekim’in milat olacağını söyleyen Çevre Bakanı Murat Kurum, “Biz çok sosyal konut yaptık. TOKİ olarak 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık ve bu vatandaşlarımız şu anda aileleri ile beraber bu güvenli evlerde oturuyorlar. Bunların yabancısı değiliz ama ilk defa bu kadar büyük ölçekli bir projeyi gerçekleştirecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 25 Ekim’de Cumhurbaşkanımız ile beraber bu sosyal konutların temellerini atmaya başlıyoruz. 17 ilde yapılacak toplam 5 bin sosyal konutun inşaatı 25 Ekim’de başlayacak. 2 yıl içerisinde de tamamlanıp vatandaşlarımıza teslim edilecektir.” şeklinde konuştu.