Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesi açıklamasını ne zaman, nerede, saat kaçta yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde başlatılacak olan 250 bin adet sosyal konut projesine dair yapacağı açıklama heyecanla bekleniyor. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesi açıklamasını ne zaman, nerede, saat kaçta yapacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesi açıklamasını ne zaman, nerede, saat kaçta yapacak?

Türkiye’de aylardır heyecanla beklenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak. Uzun bir süredir beklenen bu açıklamayı milyonlarca vatandaş merak ediyor. Sosyal konut projesine dair detayları açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamayı ne zaman, nerede, saat kaçta yapacak?

AÇIKLAMA SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal konut projesi için yapacağı açıklamanın günü geldi. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ’nin yapacağı sosyal konutlar için beklenen açıklamasını yapacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan bu açıklama ile sosyal konut projesine dair tüm detaylar açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat kaçta açıklama yapacağı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığından yapılacak bilgilendirmeye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14:00’da sosyal konut projesi ile alakalı olarak merak edilen ayrıntıları kamuoyuna açıklayacak.

SOSYAL KONUTLAR HANGİ ÖDEME ŞARTLARIYLA SATILACAK?

TOKİ tarafından inşa ettirilecek olan sosyal konutlar için ödeme şartları belli oldu. Vatandaşlar sosyal konutlardan satın almak için önce konut fiyatının yüzde 10’luk kısmını peşin olarak ödeyecekler. Kalan yüzde 90’lık kısım için ise vatandaşlara 240 ay vade imkanı verilecek. 240 ay yani 20 yıl boyunca vatandaşlar her ay taksit ödeyerek bu evlere sahip olacaklar. Taksitler ise sabit olmayacak. 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan zam oranınca belirlenen taksitler de zamlanacak. Ancak TOKİ’nin zaman zaman yaptığı yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanıp peşin ödeme ile bu indirimden de faydalanılabilecek.

250 BİN KONUT YAPILACAK!

Hazırlanan sosyal konut projesi kapsamında Türkiye genelinde 250 bin adet sosyal konut inşa edilecek. En çok konut inşa edilecek olan il ise İstanbul olacak. İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir konut sayısı olarak başı çeken şehirler olacak. Ancak tüm şehirlerde sosyal konutlar yapılacak ve belirlenen ödeme şartları ile vatandaşlara satılacak. Konutları hangi vatandaşların satın alacağı ise noter kurası ile belirlenecek.