Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika TOKİ 150 bin sosyal konut projesi ve ucuz hazine arazisi açıklaması!

150 bin sosyal konut projesi için son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Milli Emlak tarafından satışa sunulan hazine arazileri satışı ne zaman başlayacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika TOKİ 150 bin sosyal konut projesi ve ucuz hazine arazisi açıklaması!

Yükselen konut fiyatları nedeniyle dar gelirli vatandaşın ev sahibi olması imkansız hale gelirken ucuz ev sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ'nin bu sene 150 bin sosyal konut projesi üreteceği açıklanmıştı. İlk olarak 2019 senesinde 50 bin sosyal konut projesi ile start alan sosyal konut üretimine 2020 senesinde 100 bin sosyal konut olarak devam edilmişti. 

2021 senesinde pandemi nedeniyle sıfır konut üretimine zorunlu olarak ara verilirken 2022 senesi için 150 bin sosyal konut üretimi yapılacağı duyurulmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile detayların 13 Eylül 2022 tarihinde açıklanacağı ilan edilmişti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON DAKİKA 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI YAPTI! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile 150 bin sosyal konut projesi hakkında yeni duyuru yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu ziyaretlerin ardından yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan sosyal konut projesi hakkında yaptığı açıklama ile "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var.

250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş "ben kendim yapacağım" diyorsa, onlara da "buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin" diyoruz. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz" diyerek yüksek fiyatlar nedeniyle korsanlık yapanların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi. 

Konu hakkında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 13 Eylül tarihinde yapılan projeyle emeklilere de sıcak ve güvenli yuvalar yapacaklarını söyledi.