Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika yeni TOKİ Müjdesi! TOKİ'den ev alanlara konut fiyatları için yüzde 25 indirim yapılacak!

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu yeni TOKİ müjdesi için sıcak gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ indirim kampanyası 2022 için beklenen 2. indirim duyurusunu yaptı. TOKİ peşin ödeme indirimi ne zaman, başvuru ve son başvuru tarihi ne zaman?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika yeni TOKİ Müjdesi! TOKİ'den ev alanlara konut fiyatları için yüzde 25 indirim yapılacak!

TOKİ peşin ödeme indirimi 2022 kampanyası için beklenen 2. dönem duyurusu yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile beklenen kampanyanın detayları da belirlenmiş oldu. Hatırlanacağı üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün yaptığı açıklama ile müjdeyi vermiş, detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını ilan etmişti. 

Bugün beklenen açıklama geldi ve TOKİ'den ev alan kişileri kapsayan ve TOKİ'ye borcu olanların indirim hakkından yararlanmasını sağlayacak olan kampanyada başvuru tarihi başladı. TOKİ peşin ödeme indirimi kampanyası ne zaman başlayacak, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler, ne kadar indirim yapılacak?

TOKİ PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ KAMPANYASI EYLÜL 2022! TOKİ BORCUNU KAPATANA YÜZDE KAÇ İNDİRİM YAPACAK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılacak olan indirim hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "TOKİ’den ev veya iş yeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlatıyoruz. Tamamını kapatamayacaklar borcun yüzde 25’inden az olmamak şartıyla, yapabildikleri kadar ödemeye yüzde 25 indirim alabilecek. Geri ödeme taksitleri 2021 haziran sonuna kadar başlamış konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek, 19 Ekim’e kadar sürecek” diyerek merak edilen detayları vermiş oldu. 

 Yapılan yeni düzenleme ile beraber borcunun tamamını ödeyen ya da en az toplam borcunun yüzde 25'ini ödeyene kişilere yüzde 25 indirim yapılacağı duyuruldu. Söz konusu kampanyadan 2021 haziran sonuna kadar taksit ödemesi başlamış konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek. Kampanya 19 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.