Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal konut projesi ve düşük faizli kredi açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ sosyal konut projesi ile alakalı olarak yeni açıklamalarda bulundu. Müstakil arsalarda vatandaşların hangi tim evler yapabileceklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal konut projesi ve düşük faizli kredi açıklamaları!

Vatandaşların çok büyük ilgi gösterdiği İlk Evim İlk İşyerim Sosyal Konut Projesi ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni açıklamalarda bulundu. Kazakistan ziyaretinin dönüşünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesi hakkında bazı yeni bilgileri de kamuoyu ile paylaştı.

SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI

Sosyal konut projesinde yeni müjdeler açıklayabileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk yaptığımız açıklamada 100 bin altyapısı hazır konut arsası şeklinde duyurmuştuk. Ardından bu rakamı 1 milyon arsaya yükselttik. Bu ilk etapta vatandaşlarımıza tahsis edilecek arsa sayısıdır. Eğer talep olursa bu sayıyı ileride yine yükseltiriz. Dar gelirli vatandaşlarımız ev sahibi olacaksa devlet elini taşın altına sokar. Bundan biz ilkesel olarak çekinmeyiz.” dedi.

BANKALAR DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERECEK

Arsa satın alacak vatandaşların evlerini nasıl yaptırabileceklerine dair de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu arsaları satışa çıkarmak konusunda bizim bir amacımız var. Kura çekimi ile bu arsaları kimlere dağıtacağımız belli olacak. Ardından vatandaşımız o arsa üzerinde kendi imkanı ile evini yaptıracak. İmkanı yoksa bankalardan düşük faizli kredi çekerek benim vatandaşım gelecek arsasına evini yaptıracak. Bunun için de ayrı bir destek açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

MÜSTAKİL ARSALARA HANGİ TİP EVLER İNŞA EDİLECEK

Müstakil arsalarda hangi tip evlerin yapılabileceğine dair de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müşterek arsalarda vatandaşlarımız birleşip kooperatif kuracaklar ve evlerini o şekilde inşa edecekler. Müstakil arsalarda ise sistem daha farklı işleyecek. Bu arsalarda zemin artı 1 veya sadece zemin şeklinde evler yapılabilecek. Bunun üstüne izin verilmeyecek.” dedi.

DEVLET VATANDAŞA UCUZ ARSA VERECEK

Devletin vatandaşa ucuz fiyatlarla arsa vermeyi bir anlayış haline getireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bir anlayış getiriyoruz. Devlet artık vatandaşa ucuz arsa verecek ve bu bir anlayışa dönüşecek. Bu konuyla alakalı iki gün önce bakanımla görüştüm. O da bana tüm hazırlıkları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yaptıklarını söyledi. Her an bununla ilgili yeni bir adım atabiliriz.” şeklinde konuştu.