Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ müjdesi: Yoğun başvuru sonrası yeni etap geliyor!

Daha 1 haftalık süreç dolmadan başvuru rakamının 2 milyona ulaştığı TOKİ sosyal konut projesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar geldi. TOKİ'nin temeli ne zaman atılacak, kuralar ne zaman çekilecek, tesilm tarihi belli mi, yeni etap açılacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ müjdesi: Yoğun başvuru sonrası yeni etap geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan 250 bin sosyal konut projesi için başvuru ekranı 14 Eylül 2022 Çarşamba günü itibari ile açılmıştı. Açılan başvuru ekranının ardından satışa sunulan 250 bin sosyal konut için daha ilk  3 günde 8 katı talep toplanmış, başvuru rakamı 2 milyon kişiyi aşarak rekor kırmıştı. 

Özbekistan'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin ardından yurda dönüş yolunda, uçakta basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 250 bin sosyal konut projesinin gördüğü yoğun ilgiden sonra yeni etap kararı aldıklarını duyurdu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA TOKİ MÜJDESİ! YENİ ETAP NE ZAMAN GELECEK?

Gazetecilerin sorduğu 250 bin sosyal konut projesi hakkında da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan son derece yoğun bir talep gerçekleştiğini dile getirere "Onun için diyorum ki Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız. Çünkü bizim arsa noktasında filan sıkıntımız yok. Arsa noktasında sıkıntı olmadıktan sonra, yeter ki iş yapacak bir iktidar olsun. İş yapacak iktidar da biziz. Tabii Bay Kemal ve avenesi ona da bir şey uydururlar" diyerek yeni projeye 2023 yılının Haziran ayında başlayacaklarını duyurdu.

TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROESİ TEMEL ATMA TARİHİ NE ZAMAN, KONUTLAR NE ZAMAN TESİLM EDİLECEK, TESLİM TARİHİ BELLİ Mİ?

250 bin konut projesi hakkında da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ben arkadaşlara da söyledim, ‘Arkadaşlar hiç oyalanmayalım, Türkiye’nin dört bir yanında planlamaya göre hemen temel atmaya başlayalım. Yıl sonunu beklemeyeceksiniz’ dedim. Talimatı verdim ve yıl sonuna varmadan biz şu anda hangi şehirde ne kadar yapıyoruz, ona göre bir taraftan da temelleri atıp inşaatlara başlayacağız" diyerek yıl sonunda inşaatların temellerini atacaklarını söyledi. TOKİ konut projeleri genelde 36 ayda tamamlanırken bu durumda projeden ev alan vatandaşlar 2025 yılında evlerine kavuşmuş olacaklar.