Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ sosyal konut projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen sosyal konut projesi ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. TOKİ sosyal konut projesinin ayrıntıları neler? 81 ilde yapılacak sosyal konutlar hangi şartlarda satılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ sosyal konut projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin kuruluşunun 21. yıldönümü için düzenlenen etkinlikte partililere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin 81 ilde yapacağı sosyal konut projesi ile alakalı olarak da yeni açıklamalarda bulundu. “Buradan müjde veriyorum” diyerek sosyal konut projesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sabırsızlıkla ucuz fiyata ev satın almak isteyenlere yeni bilgiler verdi.

SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI

TOKİ’nin Türkiye’de çok önemli işlere imza attığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ ile beraber Türkiye’nin 81 ilinde çok önemli projeleri tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bir yandan da devam eden TOKİ projelerimiz var. 1 Milyon 170 bin adet konutu vatandaşlarımıza TOKİ eliyle inşa edip teslim ettik. Şimdi ise bir müjde vermek istiyorum. Yeni bir sosyal konut projesine başlayacağımızı açıklamıştık. Buna dair çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

MİLLETİMİZ TOKİ’DEN KONUT ALMAYA HAZIRSA SÜRATLE BU EVLER İNŞA EDİLECEK

Sosyal konut projesi hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ sosyal konut projesi ile alakalı çalışmalarını sürdürüyor. Planlamamız arzu ettiğimiz şekilde ilerliyor. 81 ilde belirlenecek olan arsalarda sosyal konutlar inşa edilecek. Bu konutlar da vatandaşlarımızın bütçelerine göre belirlenecek koşullarla satılacak. Milletimiz TOKİ’den konut almaya hazırsa biz de süratle bu konutları inşa edip milletimizin satın almasına sunacağız. Bunu da yaparsak yine biz yaparız, başkası bunu hayal bile edemez.” ifadelerini kullandı.

20 YIL VADE İLE EV SAHİBİ OLUNACAK

TOKİ’nin 81 ilde başlatacağı sosyal konut projesi ile alakalı olarak bazı detaylar belli oldu. Bu konutlar şehirlerde uygun Hazine arazileri üzerinde inşa edilecek. Arsa maliyeti olmayacağı için konut fiyatları da ucuz olacak. Ayrıca TOKİ ihale yoluyla konutları inşaat şirketlerine inşa ettireceği için bir miktar da maliyet düşürülmüş olacak. Ek olarak TOKİ’nin güçlü finansal yapısı da devreye girerek vatandaşlara ucuz konut satışı yapılacak.

Konut kredisi çekmeye gerek kalmadan bu sosyal konutlar vatandaşlarca satın alınabilecek. İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlar için hazırlanan bu projede şehit ailelerine, gazilere, emeklilere ve evlenecek gençlere özel kotalar ayrılacak. Konutları kimlerin satın alacakları ise noter kurasıyla belirlenecek. 20 yıl vadede aylık taksitlerle ödemeler yapılabilecek. Konut satın almaya hak kazananlar taksit ödemelerine ise konutlar kendilerine teslim edildikten sonra başlayacaklar.